В името на красотата

Фризьорски салон + академия в Пловдив с релаксиращ, съвременен дизайн

 

Проект: Simple Architecture

Снимки: Studio Blenda

 

Проектът, завършен наскоро, се състои в цялостно интериорно решение за фризьорски салон, който изпълнява и функция на академия за настоящи и бъдещи коафьори.

 

Обектът се намира на партерно ниво в съществуваща сграда в Пловдив и заема площ от 150 м2. Разделен е на три основни зони – зона за практика, изложбена и продуктова зона, както и конферентна зала. Зоната за практика се състои от 10 работни места, 2 измивни колони, color bar и back bar.

 

И трите зони в интериора са замислени като едно голямо отворено пространство, където човек може да се движи свободно и да преминава неусетно от една в друга. Благодарение на големите витрини на основната фасада, салонът е напълно транспарентен за минувачите, като по този начин ги приканва да надзърнат в света на фризьорите.

 

Основната идея на този проект е да се създаде атмосфера, която да стимулира момента на релаксация на посетителите. За да се постигне това, всички повърхности са обработени с един и същ материал в топъл и светъл земен нюанс, създаващ усещане за единство и хармония. Единствените цветни щрихи в интериора се добавят от мебелите и от изложените продукти. По този начин концепцията осигурява мека и приятна атмосфера за всички посетители, като същевременно отразява и подчертава елегантния и луксозен имидж на марката.

 

 

 

Специални издания