Български хотел спечели първо място на европейските СПА награди за 2022

Български хотел спечели престижен приз на 26-ия конгрес на ЕСПА – Европейската СПА Асоциация, който се проведе в град Пиещани в Словакия.

Голямата награда – първо място в Европа в категорията „Иновативен Спа хотел на годината“ бе присъдена на Hot Springs Medical & Spa Hotel  с. Баня, общ. Разлог.

 

България получи престижното отличие след гласуване на експертно международно жури.

 

Hot Springs Medical & Spa Hotel спечели първо място в Европа сред сериозната конкуренция на най-добрите и най– награждаваните хотелски комплекси на стария континент.

 

Българският хотел беше номиниран за участие в конкурса наред с водещи европейски СПА и балнео комплекси заради уникалното му местоположение, лечебните минерални води, възможностите да се практикуват различни спортове, съчетанието между уелнес, СПА и балнео терапии.

 

Особено внимание журито обърна на високото качество на храната, която хотелът не само предлага на своите гости, но произвежда в собствен екологичен чифлик.

 

Специалното отношение към производството и приготвянето на храната е част от холистичния подход, заради който Hot Springs осигури първото място за България.

Специални издания