Апартамент с гледки

Пространство, изпълнено с произведения на изкуството и дизайнерски „икони“, над пристанището в Бейрут

 

Калина Константинова, проект Karim Nader Studio, снимки Marwan Harmouche

 

Апартаментът се намира на двадесетия етаж на висока сграда с  гледка към пристанището на Бейрут. Интериорът е облян от естествена светлина до такава степен, че се наложило да се потърси начин тя да се ограничи. Избран е общ сив тон, подчертаващ съвременното излъчване. Бетоновият под е „омекотен“ от дървената облицовка на тавана. В обзавеждането се наблюдават препратки към работата на имена като Герит Ритвелд, Льо Корбюзие, Ейлин Грей, вдъхновени от афинитета на собственика и на архитекта към модерността и изчистените линии.

Апартаментът се отличава с голямата си квадратура и обширната си дневна зона. В нея са създадени разнообразни кътове, всеки със собствено излъчване. Има места за релакс, за четене, за съзерцание, за посрещане на гости, за работа… Благодарение на почти напълно остъклената фасада, пространството разполага с красиви гледки към града- на север към пристанището, на юг и изток към планините и на запад към централния квартал.

Интериорът е и своеобразна художествена галерия, изпълнена с разпознаваеми дизайнерски „икони“ и произведения главно от ливански автори.

 

Специални издания