Architizer отличи най-добрите архитектурни проекти за 2023 г.

Architizer, водещата световна онлайн платформа за архитектура, обяви победителите в своя 11-ти форум Architizer A+Awards, който тази година е с фокус върху устойчивия дизайн.  Създадена с желанието да демократизира архитектурата, A+Awards е най-широката и международно представена програма, оценяваща най-добрите сгради и пространства по света.

В своя 11-ти сезон, форумът акцентира върху трансформиращата сила на архитектурата и подкрепи работата на 230 фирми от 95 страни. С единадесет нови категории, фокусирани върху устойчивия дизайн, програмата подчертава ключовата роля на дизайнерите в противопоставянето на изменението на климата, като същевременно насочва вниманието към тези архитекти, които се стремят да подобрят средата за бъдещите поколения.

 „Тези награди са възможност да споделим значими, водещи до промяна иновации, които ни позволяват да продължим да правим още по-добри проекти за нашата планета и общност.“ сподели Майкъл Грийн (MGA), основател и директор на конкурса.

След преглед на безпрецедентен брой предложения в 119 категории, „звездното“ жури избра най-иновативните и въздействащи архитектурни проекти в света за настоящата година. Победителите, избрани също с над 400 000 гласа на публиката, показват примери за изключителен дизайн и включват както изгряващи таланти, така и доказани имена в сферата.

Можете да видите пълния списък на отличените проекти тук: https://winners.architizerawards.com/.

„Бях невероятно впечатлен от качеството на представените проекти тази година. Демонстрираното ниво на креативност, иновация и внимание към детайла беше наистина вдъхновяващо“, споделя Амар Ал Асам, главен изпълнителен директор на Dewan Architects + Engineers и жури на A+Awards

В сътрудничество с Material Bank, Architizer ще покани отличените архитекти на прием във Фондация Louis Vuitton в Париж през октомври. Провеждаща се по същото време както Paris+ par Art Basel и събирайки над 600 светила от света на архитектурата, изкуството и дизайна, гала вечерята A+Awards ще бъде едно от водещите събития за архитекти и дизайнери през 2023 г.

 

Специални издания