Английската марка Bowers&Wilkins вече и в България

Bowers & Wilkins, един от най-известните производители на озвучителни тела висок клас в света, официално стъпи на българския пазар. Компанията ще предлага своите продукти чрез партньорства с вериги за техника и специализирани фирми за озвучаване. Почитателите на качествения звук ще могат да видят и чуят голяма част от актуалните модели на марката в шоурумите, както и да получат гаранционна и извънгаранционна поддръжка от официалното представителство.
Bowers & Wilkins е английска компания с 52-годишна история, основана от двама ентусиасти – Джон Бауърс и Рей Уилкинс. Те стартират бизнес с озвучителни тела веднага след Втората световна война и усъвършенстват своите продукти в магазина си в Уортинг, който съществува и до днес. Откриването на център за развойна дейност през 1980 г. веднага дава резултати под формата на популярни продукти като серията монитори 801 и по-късно Nautilus, както и безжичния говорител Zeppelin. И до днес компанията следва традициите на своите основатели като продължава да развива уникалните си концепции.
Озвучителните тела на Bowers&Wilkins се използват в много звукозаписни студия по света, включително в култовото Abbey Road на Beattles, където на живо се записва и много филмова музика.
В последните години Bowers & Wilkins си партнира успешно с автомобилни производители като Volvo, McLaren, Maserati и BMW, на които доставя най-висок клас системи за озвучаване за техните премиум модели.
Нова посока за развитие на портфолиото на фирмата са слушалките с активно шумопотискане PX, както и безжичната платформа Formation, в която са вложени усилията на над 100 опитни инженери в продължение на 3 години.
Formation е концепция за целия дом, която предлага висококачествен безжичен звук под формата на различни тела: стерео тонколони, саундбар, портативния говорител Wedge, които са перфектно синхронизирани помежду си и могат да стриймват музика от смарт устройства или онлайн услуги в различни помещения.
Наред с моделите за слушане на музика Bowers & Wilkins предлага и системи за домашно кино, част от които е и уникалният събуфер PV1D с двойна мембрана и компактно, извито алуминиево тяло, оптимизирано за минимум вибрации и изкривявания.

Специални издания