Ambiente 2016 избра Паола Навоне

текст: Петя Кръстева

Веднъж годишно водещият международен търговски панаир Ambiente дава новите насоки за всичко, свързано с потребителските стоки за дома – сервиране, обзавеждане и оборудване на кухнята, аксесоари за всекидневната, спалнята и банята, подаръците. Този година панаирът ще се проведе от  12 до 16 февруари във Франкфурт и отново ще  събере най- големите  производители и търговци на стоки за бита.
 
Ambiente е уникален форум не само с размерите си, но и защото е платформа за вдъхновяващи идеи в дизайна и  отправна точка за целия сектор  в световен мащаб.


 

 Продуктовата група "Кухня" е водеща в изложението и представя  посуда, прибори за хранене, кухненски уреди и техника. Fiskars, Fissler, KitchenAid, WMF и Zwilling са само част от големите марки, които показват своите иновации на панаира. Малки електроуреди, скари и аксесоари за барбекю ще бъдат представени в зали 3.0 и 3.1. В разделите "Кухненски тенденции" в  зали 1.1 и 1.2 посетителите ще намерят прибори за бара и за приготвяне и сервиране на напитки, както и кухненски аксесоари и продукти за по-младите хора. Изложители като Bovictus с  марките Galzone, Joseph Joseph, Mastrad и Sagaform ще  демонстрират своите проекти.

Продуктовата група Contemporary Design  в зала 4.1 се представя с доставчици като Alessi, Аса Selection,  Georg Jensen и Stelton. Зоната Prestige, също в зала 4.1, предлага най-добрите порцелан и керамика. Държавната фабрика за порцелан Meissen Höchst  след пауза повече от 10 г. ще изложи свои продукти заедно с производители като Herend, Lladro и Richard Ginori. Френският производител Faïencerie de Gien гастролира  за първи път във Франкфурт.  Дългогодишни изложители като Dibbern, Rosenthal, Tiroler Glashütte (Riedel), Villeroy & Boch и Wedgwood отново ще блеснат с последните си  колекции. Международните марки са също тук в сектор Daily Life в зали 4.2 и 6.2. The BHS Групата е представена на  Ambiente с три марки: Bauscher, Schönwald и Tafelstern.  Компании като Arc International, Bormioli Rocco, Bonna,  Paşabahçe и Rak Porcelain ще покажат нови колекции,  както и някои от старите си любими модели. Търговците на едро и всички гости ще намерят стъкло, порцелан и керамика в секцията Тоp Trade в зали  6.2 и 6.3, където са разположени марки като  Gibson Overseas, Vidrios Reciclados, San Miguel и Wrześniak Стъкларски заводи.


 

Програмата за посетители в Ambiente включва специалните проекти като Ambiente Trends 2016, Design Plus, "Награда германски дизайн", "Таланти и решения". Със своя фокус върху тенденциите, дизайна и функционалните нововъведения, тези формати осигуряват стимул и вдъхновение. Страната партньор за водещия световен търговски панаир през 2016 г. е  Италия,  а патрон е  известният италиански  дизайнер Паола Навоне. В зала 4.1 тя ще осигури впечатляваща обстановка за продуктите на почти 400 италиански изложители.
 

Специални издания