Ideal Standard с ангажимент за по-доброто бъдеще на планетата

Идеал Стандарт изнесе своя нов доклад за устойчивост, озаглавен ‘Together for a Better Future’ / Заедно за по-добро бъдеще /. Освен че маркира пътя към пълна въглеродна неутралност, докладът хвърля светлина върху подхода на компанията към управлението на отпадъците, екологичната устойчивост на опаковките, както и към постигането и поддържането на стандарти за безопасност на световно ниво във всички дейности на бизнеса си.

Докладът представя девет ключови ангажимента на Идеал Стандарт в области като декарбонизация, кръгова икономика, продуктови иновации, безопасност и равенство, които заедно ще доведат до въздействаща промяна. Тези девет цели са тясно свързани с принципите за устойчивост, определени от Глобалния договор на ООН, към който компанията се присъедини през 2022 г., като знак за ангажираност към отговорни бизнес действия. ‘Together for a Better Future’ определя ясни и отговорни цели за наблюдение и измерване на напредъка на производителя, включително целта му да намали въглеродните емисии с 30% през 2030 г. от Обхват 1 и 2, с оглед постигане на пълна въглеродна неутралност до 2050 г.

Идеал Стандарт вече направи значителни стъпки по пътя си към устойчивост, преминавайки изцяло към  възобновяема електроенергия  в своя завод за санитарна  керамика в Обединеното кралство през 2021 г., спестявайки 2200 тона CO2 годишно.  Компанията инсталира повече от 3000 фотоволтаични панела в  завода си за смесители в Германия, с капацитет да генерира 1,2 милиона kWh енергия годишно. Също така премина към 100% FFS/PEFC сертифициран дървен материал във всички свои продукти.

 

 

Идеал Стандарт стартира дейности за депониране на нулево количество отпадъци до 2030 г. Компанията вече използва 100% от месинговите и акрилните отпадъци в собствените си производствени процеси и в момента работи с институциите по околна среда, за да отключи нови технически решения за подобряване рециклирането на керамични отпадъци от 70% на 100% до 2025 г. Освен това се ангажира да елиминира всички пластмасови опаковки за еднократна употреба до 2025 г., като досега е премахнала 80 тона първична пластмаса от своите опаковки чрез оптимизация и преминаване към устойчиви алтернативи.

 

 

Прозрачността е в основата на програмата за устойчиво развитие на Идеал Стандарт. Предстои да бъдат публикувани продуктови декларации по околна среда (EPD) за над 5000 продукти предимно в европейската верига на доставки. Тези EPD ще помогнат на архитектите и проектантите да разберат въздействието върху околната среда на продуктите на Идеал Стандарт, как те влияят върху екологичния отпечатък на техните проекти и ще им помогнат да постигнат целите по околна среда. Пълната оценка на жизнения цикъл на продуктите обхваща  всички продуктови категории, включително смесители, мивки, тоалетни чинии, тоалетни казанчета, вани, поддушови корита и други изделия за оборудване на бани, предоставяйки подробна и независимо проверена информация.

 

 

Докладът също така представя новата концепция EcoLogic на компанията. EcoLogic се фокусира върху четири ключови ценности, за да позволи на клиентите лесно да разберат устойчивите предимства на продуктовото портфолио на Идеал Стандарт и да вземат информирано решение за покупка.

Относно доклада Йонас Нилсон, Изпълнителен директор на Ideal Standard International, каза: „Като един от водещите производители на оборудване за бани, ние осъзнаваме, че в рамките на индустрията имаме важна роля за формирането на отговорно бъдеще и сме решени да се справим с това предизвикателство.“

„Нито една отделна промяна няма да ни направи напълно устойчиви. Ние разглеждаме бизнеса на компанията в цялост и във всяка област се ангажираме с постоянна прогресивна промяна, за да гарантираме, че ще постигнем реално въздействие.“

 

Целият доклад ще прочетете тук  www.idealstandard.bg

 

Специални издания