59 проекта се състезават за приза Ideal Standard Баня на годината

На 25 април е официалната церемония по награждаването

 

Юбилейното 20-то издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината привлече за участие утвърдени професионалисти, работещите в сферата на интериорния дизайн и прохождащи млади дизайнери, търсещи възможност за изява.

 

Общо 59 проекти са подадени в двете категории, които тази година провокираха дизайнерите. В категорията „3D проект с Atelier Collections“, където водещи са висотата на въображението, стремежа за изява и амбицията да провокираш дори себе си, подадените за участие проекти са 33.

 

Във втората категория „Идеалната реализирана баня“ 26 проекта се включиха в конкурса. Голямото разнообразие на проектите показва многокатегорийното приложение на продуктите на  Ideal Standard, а едновременно с това решенията придават собствен стил на мястото, било то жилище, хотел, офис пространство.

 

От 21 март започна гласуването на жури и медии. Те ще изберат своите фаворити до 3 април в онлайн платформа без да виждат кой е автор на проекта.

 

От 4 април проектите ще бъдат оценявани и от публиката.

 

На 25 април на официална церемония ще станат ясни победителите в 20-то издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината. Класираните на първо място от жури, медии и публика ще посетят столицата на дизайна – Милано. На тридневен семинар с Роберто Паломба в дизайн центъра на Ideal Standard призьорите ще бъдат посветени в тенденциите и ролята на дизайна на банята в живота на хората. Отличените на второ място ще посетят двудневен семинар в Ideal Standard Център за обучение в Севлиево. Те ще бъдат посветени в процеса на индустриализация на продуктите за баня, тънкостите в производството и ще се запознаят с голяма част от портфолиото на компанията. Авторите на проектите, класирани на трето място ще получат предметна награда – иновативната термостатна душ система ALU+ в цвят розе, носител на престижната награда iF Design.

 

Официален сайт на конкурса: https://thebathroom.bg

Специални издания