100-ТЕ НАЙ|DESIGN>PEOPLE|01-03 април 2016

100 от най-известните интериорни дизайнери в България. Представители на 10 от водещите фирми в бранша. Всички те на едно място. За три дни. Формални и ненормални разговори, закуски, обеди и вечери, представителен блок и купон до зори. Dibla.com го направи.

Какво се случва когато 100-те „най“ в дизайнерската гилдия оставят молива и компютъра на бюрото си и хвърлят симетрично подреден куфар със селектирани тоалети в багажника – отправят се към Пловдив, град на артисти с дългогодишна култура и традиции в гостоприемството на специални мероприятия.

01 април 2016 е ден, който остави отпечатък в историята и постави началото на една нова вълна от спомени, силни приятелства и здрави партньорства. За първи път в България 100-те най-изявени интериорни дизайнери се събраха на едно място без очаквания, дори без предположения, защо оставят отговорните си ангажименти в офиса, за да отделят времето си на една идея, която дори не разбираха. 
 
Идеи са се зараждали и преди, но реализацията на идеите, професионализма и градивната концепция доведоха екипа на dibla.com до абсолютен успех още в самия старт на ПЪРВАТА ГОДИШНА СТРАТЕГИЯ за развитие на бизнеса в сферата на интериорния дизайн в България с първото мащабно събитие DESIGN>PEOPLE, по думите на участниците.
 

 
DESIGN>PEOPLE бе открито с приветствени думи на двама от представителите на платформата – Симона Стоянова и Генчо Гоев. Сдържани и сериозни, в резултат на доброто си възпитание, удивени от заключениета ни, изненадани от статистиката, впечатлени от концепцията, замислени за самите тях и значимостта си в пазарната икономика, горди от оценката на другите, озадачени от случващото се и впечатлени от положения труд – с такъв интерес подходиха дизайнерите по време на речта на г-н Гоев. И въпреки, че думите не бяха твърде много, предизвикаха много теми за размисъл и емоции, които оставиха отпечатък.

Първото издание на годишния каталога на DIBLA – „Най-доброто от интериорния дизайн през 2015“ – луксозното издание, без никакъв аналог до сега, бе раздадено на самата вечеря и предизвика неочаквана изненада и възторг с мащаба и резултата, който демонстрира. Изданието само по себе си е потвърждение, че ще бъде издавано в началото на всяка следваща година, а целта му е да отразява и популяризира резултатите, постигнати в интериорното проектиране за изминалата година. С това издание DIBLA  се превърна от най-голямата онлайн платформа за интериорни и продуктови дизайнери в реално физическо измерение на дизайнерската гилдия.


 

Вечерта очаквано прерасна в приятна неформална среда за разговори, запознанства и изграждане на нови контакти между колеги и партньори, а непознатите започваха да стават приятели.

Вторият основен ден от събитието започна с кафе, заредени лица и презентационен панел на 10 от най-утвърдените и перспективни компании, предлагащи продукти и услуги в различни сегменти в сферата на интериора – DJIA, F2 by NIKROM, NOLA7, Призма, BAUHAUS, Carpet Max, Diem, Ideal Standard, Salex и Schneider Electric. Това са фирмите включени в ГОДИШНАТА ПАРТНЬОРСКА ПРОГРАМА НА DIBLA.COM.
 
Презентациите бяха подготвени по модел на западни утвърдени платформи за презентиране и се оказаха поредното успешно начинание на DIBLA. Всяка фирма разполагаше с 20 минути за представяне на новите си тенденции, продукти и партньорска програма. Залата бе изпълнена през целия ден, дизайнерите следяха с интерес представената информация, дори представителите на фирмите откриха възможности за сътрудничество помежду си и слушаха с не по-малък интерес представянията на останалите партньори.

  

Логично, презентационният панел премина в неформална продължителна кафе пауза с луксозни пенливи вина и бе пълноценна възможност, която осигури достатъчно време на всички участници да обсъдят нови възможности за работа помежду си, конкретни проекти за съвместна реализация и дискусии след представеното по-рано през деня. Интересът на участниците един към друг и приятното прекарване заедно, не остави неоползотворено време между кафе паузата и втората вечеря.
 
Настроението се пренесе и на вечерята, а след кратка почивка „за освежаване“, многобройното дизайнерско войнство, заедно с домакините от dibla.com и партньорските фирми, се отправи към елитен пловдивски нощен клуб. Бяхме се погрижили всичките ни гости да получат особено внимание и обслужване. Явно се е получило, защото купонът приключи далеч след изгрев слънце.
 

 
Екипът на dibla.com отправя своето официално БЛАГОДАРЯ за доверието и топлите думи на всички гости, партньори, медийни партньори и нашия фотограф Пламен Андреев, който успя да запечата емоции и моменти, които дълго ще носят част от приятните усещания, които изпитахме всички.

Приятна музика, много шотове и уиски, и въпреки това останаха и спомени. Е, затова последната сутрин ни убеди окончателно, че събитието е протекло успешно. Както се казва, на никого не му се тръгваше. Има да си каже още една приказка с този, да се снима отново пред рекламното пано на събитието с онзи, да се увери, че наистина е записал телефона на трети, да изпие още едно кафе преди път. Наситено с работа и купони, с новости и емоции, „Дизайнът е повече от хората“ създаде нова близост между различните участници, остави им спомени и – надяваме се – вдъхновение.
 
 

Специални издания