Трето издание на фестивала Sofia Lights

До 12 октомври в парк „Врана“, София, ще се проведе третото издание на фестивала за светлинни арт инсталации Sofia Loghts. Всяка вечер входът за посетители ще е отворен от 20:00 до 23:30 ч., а инсталациите ще изгасват в 00:00.

Sofia Loghts е събитие, което създава една много различна реалност – красива, одухотворена и във връзка с природата и ни  помага за кратко да се откъснем от шумното и напрегнато всекидневие.

Тази година ще може да видим инсталациите Частици, Присъствие 2.0, Дихание, Светулки, Невидимите нишки, Навътре.

„Това, което обединява отделните инсталации, е желанието ни да дадем няколко часа почивка на съзнанието си. Живеем във времена, в които ние сме продължение на компютърните алгоритми на онлайн вселената. Екраните доминират битието ни и създават илюзии, които ни карат да забравяме за красотата на реалния свят. Нашите инсталации ще бъдат причина хората да изпитат отново удоволствие от това да живеят в реалността. Да дишат, да усещат присъствие, да бъдат част от цялото. И същевременно да бъдат фокусирани навътре в себе си“, споделят организаторите.

Инсталациите нямат начало и нямат край. Посетителите могат да ги изживеят по еднакъв начин, в който и момент да дойдат в рамките на обявеното работно време. Всеки може да се разходи в нощния парк със своето темпо и да открие магията по своя начин.

 

 

Специални издания