Софтуерната компания SAP инвестира в собствена офис сграда в София

 

Чрез модерните офис пространства SAP предлага оптимална среда за въвеждане на нова концепция за гъвкав модел на работа на своите служители

 

SAP, пазарният лидер в софтуерните решения за бизнеса, продължава да разширява присъствието си в България – този път чрез инвестиция в собствена офис сграда в София. Германският софтуерен гигант придоби през изминалата седмица офис център Парк Лейн (Park Lane Office Center) – офис сграда от клас А, разположена в един от най-бързо развиващите се райони на столицата, Хладилника-Витоша. Със своите 34 800 кв. м., комплексът е в непосредствена близост до метростанция и големи булеварди. Сградата е проектирана според най-високите международни стандарти, включително такива за устойчивост. Офис център Парк Лейн е кандидат за сертификата за устойчивост LEED PLATINUM.

Работните пространства в сградата ще бъдат проектирани спрямо новата концепция за гъвкава работа (Flex work), на която SAP залага за в бъдеще и ще осигурят максимално добри възможности на всички служители.

Вече повече от 20 години SAP има ключова роля на пазара в България. Днес SAP България е лидер сред мултинационалните IT компании, които инвестират у нас. Компанията инвестира в развитие на технологичния пазар, в разработване на иновации и в обучение на кадри, в дългосрочни устойчиви проекти и в „зелена“ икономика. Целта на компанията е до 2030 г. да има нулев въглероден отпечатък.

„Нашият център е ключов за стратегията на SAP. Ние сме осмият по големина в глобалната мрежа на компанията и през изминалата 2020 г. екипите ни се увеличиха с над 15%“, казва Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България. „През тази година разкрихме над 300 нови позиции за софтуерни специалисти и продължаваме разширяването на компанията. Все повечето отговорности, които получаваме, както и доверието в нашата локация, което SAP демонстрира, се затвърждават с инвестицията в собствена офис сграда в София“, допълва той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Специални издания