Околосветско пътешествие с новия брой на Наш дом

От София през Париж до Китай и Тайван – Наш дом отново е на околосветско пътешествие, с което разказваме за места, създадени със смели идеи, и за хора, които имат смелост и сила да бъдат верни на красивото.

Да си спомним за древното изкуство на порцелана с един музей в китайската провинция Дзянси, който освен че представя разцвета на този занаят, показва невероятната способност на добрите архитекти да съчетават традициите на строителството от миналото с технологиите и идеите на бъдещето.

Ще разберем също къде пазаруват дизайнерите – влезте с нас в антикварния пазар Paul Bert Serpette в Париж, който повече от 70 години вдъхновява естетите. Продължаваме на френска вълна –ще ви разходим в един хотел, който със средствата на изкуството и дизайна разказва историите на хората от квартала, в който се намира. Запознайте се и с магичния свят на Марен Монтагю –  един забележителен дизайнер, успял за съвсем кратко време да наложи своя разпознаваем стил и да се превърне в любимец на Париж.

Нашето пътешествие в дизайна стига до дома на „морския вълк“ –  апартамент във вековна къща в Генуа, който впечатлява с напълно съвременна визия. Едно чешко семейство пък избира да живее в стара фабрика за производство на тухли  – разгледайте този невероятен луксозен  дом, създаден в изоставено индустриално пространство на цели 1000 кв. м.

Изключително интересен и нестандартен е домът на възрастна двойка – двамата решили да се превърнат в „градски отшелници” и  апартаментът им буквално пренася природата в интериора с каменни пътеки, дървета и храсти. И всичко това се случва на петнайстия етаж в модерна сграда в Тайван!

Завършваме тази дизайн обиколка в София, където ни очакват няколко впечатляващи интериорни проекта, всеки със своя ярка индивидуалност и стил. Технологичен уют – този оксиморон най-точно описва модерно, тихо и богато осветено жилище с гледка към Витоша. Пак там, в подножието на планината, откриваме елегантна, модерна интепретация на класиката. Неочаквана вариация на тема ар деко изненадва в друг проект, създаден с много въображение и смелост.

Специални издания