Кинематографично качество на професионално ниво с Panasonic

 OLED телевизорът MZ1500 на Panasonic вдъхва живот на филми и игри с изключително 4K качество

 

Комбинирайки OLED качество на професионално ниво и революционен въртящ се дизайн, новият 4K Ultra HD телевизор MZ1500 на Panasonic предлага изключително завладяващи филмови и игрови изживявания, следвайки водещия модел MZ2000 на компанията.

Със своята холивудска настройка и превъзходна точност на цветовете, OLED телевизорите Panasonic отдавна се считат за най-добрия избор за филми, телевизионни предавания и игри. Предлаган с размери на екрана 42, 48, 55 и 65 инча, най-новият модел на Panasonic може да се похвали с изключително HDR качество, заедно с множество подобрения при обработката на картината, игрите и звука.

Резултатът е красив и ярък OLED дисплей, който също така и звучи толкова добре, колкото изглежда, и работи безпроблемно както при игри, така и при филми – което прави MZ1500 задължителен телевизор за любителите на филмите и игрите.

 

БЕЗКОМПРОМИСНО КАЧЕСТВО

 

Когато става въпрос за пресъздаване на перфектната HDR картина, контролът над яркостта е всичко – а при телевизора си MZ1500 Panasonic издига OLED панела на още по-високо ниво  с технологията Master OLED PRO1.

Разработен в Япония, панелният модул Master OLED PRO се характеризира с повишена яркост, което от своя страна води до осигуряване на превъзходен динамичен контраст и зрително изживяване. Същевременно, процесорът HCX Pro AI анализира картината, подобрявайки прецизността на цветовете, контраста и детайлността, за да гарантира, че дори и най-бързите екшън сцени ще изглеждат безупречно реалистични.

Изключително адаптивен, MZ1500 използва функцията Auto AI на Panasonic, за да анализира входящия сигнал и незабавно коригира настройките на картината и звука за спорт, музика на живо, филмови сцени и др. Междувременно алгоритъмът Streaming 4K Remaster разпознава резолюцията и анализира текстурите по зони, за да предостави по-детайлна и по-чиста картина при визуализиране на поточно предаваното съдържание.

Както и при предишните модели, MZ1500 поддържа широк набор от HDR формати, включително Dolby Vision IQ и HDR10+ Adaptive.

 

КАЧЕСТВО НА ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

 

Най-новите OLED телевизори на Panasonic комбинират японското ноу-хау и инженерство в съчетание с уменията за настройка и оптимизиране на цветовете на Стефан Зоненфелд.

Стефан Зоненфелд, основател и Главен изпълнителен директор на Company 3, е доверен сътрудник на едни от най-добрите режисьори в света.

Описан от NPR като „да Винчи на филмите“, Зоненфелд е приложил уменията си на колорист при създаването на много популярни филмови шедьоври през последното десетилетие: Топ Гън: Маверик, Роди се звезда, Жената-чудо, Човек от стомана, Красавицата и звярът, Междузвездни войни: Силата се пробужда, Джурасик свят, 300 и др. Подобно на много други водещи колористи, в ежедневната си работа той използва OLED екрани на Panasonic като голямоформатни клиентски монитори. Всъщност, OLED телевизорите на Panasonic широко се използват в много студия и постпродукционни компании.

Нещо повече, MZ1500 е оборудван с подобрен режим Filmmaker Mode (Режисьорски режим), който гарантира, че зрителите могат да се насладят на съдържанието, точно както е предвидено от създателя му – независимо дали гледат в специално изградена кино зала или в семейното жилище.

При режима Filmmaker Mode телевизорът отчита цветната температура на околното осветление, с което осигурява точно възпроизвеждане на картината при всякакви светлинни условия, например посредством понижаване на цветната температура при наличие на по-топло осветление или изсветляване на тъмните тонове в условия на изключително светла среда.

 

ИГРИ НА СЛЕДВАЩО НИВО

 

В отговор на бързото развитие на игрите през последните години, MZ1500 е оборудван с множество нови функции, за да гарантира, че геймърите ще извлекат максимума от най-новите конзоли и компютри.

С поддръжката на ключови HDMI 2.1 функции, като пълна 4K разделителна способност, честота на опресняване до 120 Hz, ултра ниска латентност и входно закъснение, VRR и технология AMD Freesync Premium, MZ1500 внася епична скорост, висока разделителна способност и гладки движения във всяка игра.

MZ1500 също така е съвместим с NVIDIA G-SYNC. Когато е свързан към система, използваща графична карта NVIDIA GeForce RTX, той автоматично оптимизира входното закъснение и VRR настройките за игрови сесии без забавяне и накъсване, за най-добро игрово изживяване. Телевизорът е валидиран от NVIDIA.

За да гарантира, че всяка игра ще изглежда по най-добрия начин, новият режим True Game Mode пренася в сферата на игрите всички функции за прецизност и точност на цветовете, използвани при филми, докато подобреното HDR тонално картографиране предоставя ориентирана към източника изразителност от игровото устройство. Освен това режимът True Game Mode може да се калибрира и да показва логото „Calman Calibrated“ след настройка със софтуера за калибриране Calman® Color на Portrait Displays – който де факто е стандарт в света на създаването, разпространението и възпроизвеждането на съдържание. Това означава, че с режима True Game Mode игрите се възпроизвеждат, точно както са предвидили техните създатели. Същевременно, Dolby Vision® отключва най-реалистичните визуални ефекти, които всяка игра може да предложи.

 

ПРЕВЪЗХОДЕН ЗВУК

 

Но и най-безупречната картина е нищо без подходящо озвучаване. Технологията Dynamic Theatre Surround Pro на Panasonic осигурява наистина вълнуващ и динамичен звук, който ви пренася от дивана право в центъра на действието, без да е необходима отделна система от обемисти озвучителни тела.

MZ1500 има нови вградени предни високоговорители и вграден събуфер за пресъздаване на завладяваща пространствена звукова арена с Dolby Atmos, която вдъхва живот на филмите и игрите.

С широкия си набор от звукови режими, MZ1500 възпроизвежда дълбок и мощен бас, и кристално ясни диалози, независимо от вида на съдържанието, което гледате.

 

РЕВОЛЮЦИОНЕН ДИЗАЙН

 

MZ1500 е внимателно проектиран, за да задълбочи завладяващото усещане от безупречната HDR картина на Panasonic, с тънки, красиви линии, които ви приканват да се потопите в свят на вълнуващи образи.

Предлаган с набор от няколко размера на екрана, за да отговаря на всичко – от игрови конфигурации до помещения за домашно кино, MZ1500 използва революционния въртящ се дизайн на Panasonic, разширяващ диапазона на гледане от различни ъгли.

 

ИНТЕЛИГЕНТНИ ФУНКЦИИ

 

MZ1500 е оборудван с най-новото издание на операционната система за смарт телевизори my Home Screen 8.0 на Panasonic, която поддържа всички основни услуги за поточно предаване на видео и съдържа съществени подобрения по отношение на достъпността, както и при функциите myScenery и Bass Booster.

Panasonic работи с Германската федерация на слепите и слабозрящите за допълнително подобряване на възможностите за достъпност. При първоначалната настройка, MZ1500 предлага различни опции както за потребители с увреден слух, така и за потребители с увредено зрение, които след това могат да бъдат насочвани през първоначалната настройка чрез гласово управление, за да се опрости инсталирането на телевизора Panasonic. Предвидена е и допълнителна функция за потребители с увредено зрение, които могат да разучат бутоните с помощта на гласова обратна връзка.

В допълнение към тези важни подобрения в използваемостта, MZ1500 също така може да се служи и като средство за релаксация. При функцията myScenery, която ви дава достъп до селекция от спокойни изображения и видеоклипове, са добавени нови природни звуци от цял свят, събрани от Joy Foundation, inc. и кодирани в Dolby Atmos® формат.

За управление със „свободни ръце“, MZ1500 работи с Google Assistant и се предлага с вграден Alexa[9], даващ избор между най-мощните гласови асистенти с изкуствен интелект и интеграция с интелигентни домашни устройства.

 

ГЪВКАВО ТЕЛЕВИЗИОННО ПРИЕМАНЕ С PENTA TUNER

 

При MZ1500 Panasonic прави телевизионното приемане изключително гъвкаво, като използва удобния тунер Penta Tuner с двойна функция, предоставящ пет различни опции за разширено телевизионно приемане. Предлаган само от Panasonic, той е перфектно оборудван за всички възможни канали за телевизионно приемане днес, включително DVB-C (кабелна телевизия), DVB-S (сателитна телевизия), DVB-T (ефирна наземна телевизия с традиционна външна/вътрешна антена), TV to IP и IPTV.

При телевизионно приемане чрез кабел, сателит или антена, двойната функция предлага първокласно изживяване с възможността да гледате една програма на живо, докато друга програма се записва на свързан външен USB харддиск. Междувременно два CI слота позволяват декодиране на платени телевизионни програми. По време на първоначалната настройка телевизорът автоматично открива и избира кой източник на сигнал е свързан.

Телевизорът също така позволява приемане TV to IP, като получава всички телевизионни програми от домашната мрежа чрез сървър, както и IPTV за приемане на съдържание, поточно предавано директно по интернет.

 

 

Специални издания