Заводът за санитарна керамика на „Идеал Стандарт-Видима“ празнува 25 години от създаването си

По повод годишнината бе открит нов цех за производство на полимерни калъпи

 

Заводът за санитарна керамика на „Идеал Стандарт-Видима“ празнува 25 години. Събитието бе отбелязано с официално откриване на нов цех за производство на полимерни калъпи. На него присъстваха Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл, Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ и директорът на завода за керамика Валентин Ганев. Инвестицията в цеха за полимерни калъпи е 2 млн. лева, като има потенциал да се превърне в производствен хъб за всички заводи за санитарна керамика.

В средата на следващата седмица ще бъде произведено 55 милионното изделие от създаването на завода, в който днес има 32 робота.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директо на Идеал Стандарт Интернешънъл подчерта, че в своето еволюционно развитие заводът винаги е успявал да прави нововъведения не само в производството, но също и в технологиите за потребителите, като AquaBlade, която ще отбележи 10 години на пазара. В речта си Ян Петер Тевес обърна внимание и на бъдещото развитие на компанията, след придобиването на Идеал Стандарт от Villeroy & Boch като увери, че двете компании ще продължават да растат стъпка по стъпка заедно.

Всички присъстващи на събитието имаха възможността да посетят новия цех за производство на полимерни калъпи и да направят обиколка на завода за производство на санитарна керамика.

 

Специални издания