Двоен рожден ден отпразнува “Идеал Стандарт – Видима”

19 награди бяха раздадени в 20-то издание на конкурса „Баня на годината“

 

На 25 април на тържествена церемония и препълнена зала с 530 гости „Идеал Стандарт – Видима“ отбеляза 90 години от създаването на компанията и връчи наградите в юбилейния 20-ти конкурс „Ideal Standard Баня на годината“.

 

Празникът на компанията премина като класическо изпълнение под „диригентството“ на водещия Орлин Павлов, който задаваше темпото и темите на събитието – приветствени речи и спомени на ръководителите в компанията, поздравления на официалните гости, връчване на награди на победителите в конкурса „Баня на годината“, оперното сопрано Мария Павлова и балет „Арабеск“, до музикалните поздрави на водещия.

 

Още в самото начало на събитието водещият на церемонията Орлин Павлов припомни, че през 1934 г. предприемчиви ентусиасти решили да основат кооперация за производство на метални изделия в Севлиево. През 1952 г. кооперацията, вече като държавно предприятие, се специализира в производството на санитарна арматура и придобива международно значение.

 

По-късно, с промените в България, пред държавното предприятие се разкриват нови перспективи и през 1992 г. то създава съвместно предприятие с “Американ Стандарт, като това става причина за най-голямата трансформация в историята му – внедрили се най-съвременни и световни стандарти за производство на смесители, построява се нов модерен завод за производство на санитарна керамика, развива се дистрибуцията и търговската дейност, разширява се и географското присъствие.

 

Зад всичко това стоят идеите и усилията на няколко поколения севлиевци. Аз съм горд, че в годините цяла плеада инженери са работили, за да развиват този завод. Да го правят така, че да бъде успешен. От началото на 90-те в едно изключително подходящо време две изключителни личности за мен, а вярвам и за абсолютно всички колеги – инж. Васил Кънев и инж. Красимир Копчев и техния екип виждат, че трябва да се справим по един нов, съвършено различен път, който даде нов тласък така, че да отидем в новото хилядолетие. Това, което посяхме като малки семенца в последните няколко години като инвестиции в „Идеал Стандарт – Видима“, а сега и с „Вилерой и Бох“ ние вече сме едно семейство“, каза Емил Гатев – директор на завода за смесители в “Идеал Стандарт- Видима”, който си пожела “следващите поколения да празнуват и 190 годишнина.“

 

След официалната част по повод 90 години „Идеал Стандарт – Видима“ фокусът на събитието се насочи към конкурса „Ideal Standard Баня на годината“. Преди да бъдат връчени наградите Христо Караиванов, Директор „Търговска организация“ за Източна Европа на „Идеал стандарт – Видима“ се обърна към гостите с думите: „Изминаха 20 години от първото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината. Минаха като миг.“ Той припомни, че в началото конкурсът е замислен като платформа за промотиране на бранда Ideal Standard – като символ на високия клас обзавеждане за баня и налагане на новите продукти чрез сътрудничество с архитекти, дизайнери и собственици на реализирани бани. „През годините той обогати палитрата си като се въведоха категории за 3D проекти, където само въображението е граница, както и гласуване на медии в областта на интериора, и награди на онлайн публиката. Предоставихме платформа за изява на професионалистите в интериора за баня и създадохме общност от дългосрочни партньори.“ Той добави, че „много от победителите и участниците стартираха успешна кариера.“ Христо Караиванов изказа благодарности към всички участници, многобройните членове на журито на конкурса, медийните партньори.

 

Награждаване и връчващи награди

Награди на публиката        

Категория:  3D ПРОЕКТ С ПРОДУКТИ ОТ ATELIER COLLECTIONS

Връчващи награди: Петя Кръстева, изпълнителен директор на „Наш дом“ и Валентин Ганев, директор на завода за керамика.

1-во място     Ивелина ДелеваЦветкова             Проект: Натурая

2-ро място     Archimel Studio арх. Мелани Качарова, Александър Качаров Проект: The Dots

3-то място      арх. Елена БорисоваДамова            Проект: Relax

 

Категория: 2. ИДЕАЛНАТА РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ

Връчващи награди: архитектите доц. Мария Давчева и проф. Орлин Давчев.

1-во място     Сибила Калафатова Проект: Елегантност, замръзнала във времето

2-ро място     Десислава Зайкова Проект: Магнолия

3-то място      Гергана Досева         Проект: Fresh/ Свежест

 

Награди на медиите                      

Категория:  3D ПРОЕКТ С ПРОДУКТИ ОТ ATELIER COLLECTIONS

Връчващи награди: Венелина Гочева, Управител на Медийна група България и Емил Гатев, директор на завода за арматура

1-во място     Добрин Драганов, Инвент Арт       Проект: Връщане към природата

2-ро място     арх. Елена БорисоваДамова                    Проект: Relax

3-то място      арх. Теодора Великова                   Проект: Зенит

 

Категория: 2. ИДЕАЛНАТА РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ

Връчващи награди: Мария Найденова, старши мениджър „Градът Медиа Груп“ и Христо Караиванов, Директор Търговска организация – Източна Европа.

1-во място Участник: Евгени Иванов. Проект на студио Хеликс

Проект: Bridges Residence В. Търново

2-ро място     Сибила Калафатова             Проект: Елегантност, замръзнала във времето

3-то място      Минстрой Пропъртис ЕООД           Проект: NV Tower – apartment

 

Награди на журито 

Категория:  3D ПРОЕКТ С ПРОДУКТИ ОТ ATELIER COLLECTIONS

Връчващи награди: др Иван Иванов, кмет на Община Севлиево и Ярослав Дончев, Изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“.

1-во място     Мария Кирова                      Проект: b6

2-ро място     арх. Теодора Великова Проект: Зенит

3-то място      Archimel Studio арх. Мелани Качарова, Александър Качаров Проект:The Dots

 

Категория: 2. ИДЕАЛНАТА РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ

Връчващи награди: Татяна Станчева, арх. Иван Александров и Иван Гроздев

1-во място     Участник: Евгени Иванов. Проект на студио Хеликс Проект: Bridges Residence Велико Търново

1-во място     Минстрой Пропъртис ЕООД  Проект: NV Tower – spa zone

2-ро място     Хотел Никс     Проект: Баня 4

3-то място      Хотел Никс     Проект: Баня 2

 

Специални издания