Фотографката Ема Питър е сред отличените на престижния конкурс Architizer

Юбилейното десето издание на престижния конкурс  Architizer отново отличи най-добрите постижения в областта на архитектурата. Нашата сънародничка, Ема Питър, печели първа награда в категория Архитектурна фотография с изумителния си фото репортаж за проекта BlackCliff House- еднофамилна къща на западното канадско крайбрежие.

Основан с желание за демократизиране на архитектурата, A+Awards е най-големия международен конкурс в индустрията, отличаващ най-впечатляващите проекти от цял свят.

За да отпразнува своята 10-та годишнина, форумът обяви нова награда- „Фирма на годината“ и увеличи броя на участниците в професионалното жури.

Тази година между отличените намираме световноизвестни имена, но и такива на съвсем млади таланти.

Пълният списък на наградените автори може да видите тук: https://winners.architizerawards.com/.

За тазгодишното издание бяха получени над 5000 проекта от 100 страни. Много от тях отразяват сложните предизвикателства, пред които е изправен светът днес – от изменението на климата и пандемията до масивната урбанизация и социалното неравенство.

„Победителите в A+Awards не само представят калейдоскоп на иновациите в дизайна, но и демонстрират изключителната роля, която играят архитектите в обществото. През тези безпрецедентни времена, в които живеем, фирмите по цял свят се справят с големите предизвикателства с брилянтни идеи“, обобщава Пол Кескис, главният редактор на Architizer.

 

Специални издания