Точкова терапия

Магазините на марката Louis Vuitton по света празнуват повторното сътрудничество с японската художничка Яой Кусама с впечатляващи инсталации

 

Луксозната марка Louis Vuitton преобрази  магазините си по целия свят по повод пускането на лимитираната колекция дрехи и аксесоари в сътрудничество с японската съвременна  художничка Яой Кусама.

Най-впечатляващата инсталация може да се види в един от най-големите магазини на марката, намиращ се на авеню Шанз Елизе в Париж. Фасадата на сградата е украсена с характерните за Кусама разноцветни точки, стряскащо реалистичен робот с образа на художничката рисува в реално време вътрешната страна на витрините, а гигантска надуваема реплика на артиста, наднича над покрива.

 

 

 

 

Магазините на марката в Ню Йорк и Токио също се отличават с оригинални арт инсталации.

 

 

Първото сътрудничество между Louis Vuitton и Яой Кусама датира от 2012 г. и съвпада с нейната ретроспектива в Музея за модерно изкуство Уитни в Ню Йорк.

Най-емблематичният и разпознаваем мотив на Кусама, полка точките са движели нейната креативност още от дете. За нея те са път към безкрайността, към свят без граници.

Новата колекция почита изкуството, дързостта и майсторството, представяйки нов прочит на емблематичните модели на Louis Vuitton, потопени в неповторимата вселена на Кусама.

Специални издания