Том Диксън присъства като холограма на Седмицата на дизайна в Стокхолм

Британският дизайнер представи новата си колекция Cloud по алтернативен начин

 

Калина Константинова

 

Пандемията, за добро или лошо, заедно с всички нейни негативни последствия, сякаш скъси времето и приближи бъдещето. Скочихме рязко във виртуалната реалност, без да имаме избор и всеки ден се сблъскваме с новини, които само преди месеци са ни се стрували като научна фантастика.

Герой на една такава новина е британският дизайнер Том Диксън, познат с бунтарския си дух и нестандартно мислене. Лишен от възможност да пътува и въпреки това с огромно желание да представи новата си колекция, той намира решение и изпраща своя холограма на Седмицата на дизайна в Стокхолм (8-14 февруари 2021).

 

 

Според Том Диксън дигиталните технологии предоставят на компаниите изключително интересни и алтернативни възможности да лансират новите си продукти. „Ще се появят нови формати извън познатите ни изложения и панаири, които ще комбинират дигиталното и физическото присъствие, защото светът се променя“, казва още дизайнерът.

В Стокхолм „дигиталният“ Диксън представи Cloud, колекция декоративни аксесоари от полиран алуминий. Холограмата на дизайнера присъства на аукцион (на който се наддаваше за прототипите от Cloud), посети уъркшоп за създаване на цветни композиции (колекцията включва вази и кашпи), както и музикално събитие.

Не за първи път Том Диксън представя колекциите си по оригинален и алтернативен начин. През януари 2020, по време на Maison & Objet, дизайнерът не присъстваше на изложението с експозиционно пространство, както през изминалите години, а покани журналистите и приятелите си на еднодневна разходка в Париж. Събитието, 24 h in Paris, постави в реални ситуации предметите от новите колекции и добави стойност,  обогатявайки ги със спомена за нестандартно преживяване в компанията на самия дизайнер.

Специални издания