Стартира конкурсът Баня на годината 2020

Ideal Standard за пореден път предизвиква българските архитекти и интериорни дизайнери 

 

 Започва 17-тото издание на конкурса Баня на годината, организиран от Ideal Standard. Участниците ще се състезават в три категории: Идеалната семейна баня, Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections и Санитарно помещение в офиса.

Във фокус на конкурса, може би много повече от всяка предходна година, ще са дизайнът, функцията, естетиката, устойчивостта, безопасността, иновациите, технологиите, енергоефективността и пестенето на ресурсите, защото тези теми засягат и днешната глобална епидемична обстановка, която преобърна живота на хората по цял свят и доведе до преоткриване на нови ценности и един различен начин на живот,  предопределен от мисълта за по-висока степен на хигиена, здравна култура и социално общуване.

„В това издание на конкурса предизвикателството е едновременно лесно и трудно, но ние вярваме, че за българските интериорни дизайнери и архитекти е вярно твърдението на легендарния италиански дизайнер Джо Понти, че „дизайнът е за любопитните“. Вярваме, защото през 50-те години на миналия век, именно той със своите колекции за Ideal Standard задава посоката за превръщането на банята от чисто функционално в жизнено пространство. Сега Ideal Standard предлага продукти, които могат да покрият и най-високите съвременни изисквания, за да отговорят на предизвикателствата на времето. Очакваме интересни проекти с визия за бъдещото развитие на пространството „баня““, каза Христо Караиванов, директор Продажби Източна Европа и председател на журито.

Проектите трябва да са съобразени с определени критерии за всяка категория и да се подадат за участие от 15 октомври 2020 до 10 февруари, 2021. Следва гласуване на журито  от 11 до 20 февруари 2021 г. и гласуване на публика  от 21 до 28 февруари 2021 г. Най-добрите проекти ще бъдат обявени и наградени на 5 март 2021 г.

Тази година общият награден фонд е 13 000 лв.

Наградата за първо място във всяка от категориите, определени от журито, e 2000 лв. Наградата за второ място на журито във всяка от категориите– 1000 лв. Наградата за трето място на журито – 500 лв.

Отличените от Медийните партньори на конкурса получават годишен абонамент за специализираното списание за архитектура „Detail“.

Наградата на публиката в трите категории – СПА уикенд за двама в България.

Проектите ще бъдат оценявани от жури в състав:  председател – Христо Караиванов- директор продажби Източна Европа,  арх. Иван Александров, инж. Васил Велчев, арх. Албена Владимирова – Андреева, арх. Радина Гешева, Иван Гроздев, арх. Мирослав Гюнелиев, арх. Мария Давчева и арх. Орлин Давчев, арх. Атанас Динев, арх. Борислав Игнатов, Красимир Капитанов, арх. Гергана Милушева, арх. Пеньо Столаров, арх. Димчо Тилев, арх. Юри Танов, арх. Галина Милкова и Недко Николов.

Подробни указания за изискванията за участие в 17-тото издание са публикувани в официалната  платформа на конкурса:  www.thebathroom.bg

 

 

Специални издания