Системата за умен дом Houseper с нов модул за пълна смарт автоматизация

Българската компания Гамабит ООД представи нов ъпдейт към smart home приложението Houseper за усъвършенстване на автоматизацията на ежедневните задачи в умния дом

 

Българската система за умен дом Houseper вече ще може да изпълнява пълен набор от автоматизирани ежедневни задачи, благодарение на новия ъпдейт в своето smart home приложение. Целта на новия модул е потребителите да бъдат максимално улеснени при автоматизиране на основни задачи от ежедневието в различни категории на смарт преживяването – енергийна ефективност, осветление, отопление, защита, охрана, и др.

Новите опции за автоматизирано управление на умната къща могат да комбинират по няколко умни устройства в рамките на дома, с настройване на различни действия.

Например, автоматичното управление на работата на климатик или уреди за отопление имат и опции за настройване при отваряне и затваряне на прозорец, регулирането на влажността и температурата в дадено помещение е и с предефинирани настройки за определени дни и часови диапазони и автоматизиране на домашната охрана, когато у дома няма никой…

Вече е възможно и персонализирано известяване при наводнение и дори проследяване и контролиране на времето прекарано от детето с конзолата за видеоигри или пред компютъра.

Обновената версия предлага също и опции за Colour Loop (светлинно шоу с цветни крушки), автоматизиран график за отопление, автоматичен старт на нощното осветление или активиране на предварително създадени сцени.

Освен с имейл и известия на смартфона, системата вече ще предлага и незабавно известяване, чрез SMS за притежателите на контролери със SIM карта. Това е изключително важно при настъпване на събития като пожар, наводнение или изтичане на газ, например.

Системата за умен дом Houseper не отговаря на мита, че умният дом е сложен и скъп. Напротив, контролерът и произведените в България умни устройства на марката (ZigBee 3.0 протокол и съвместимост, тествани с Amazon Alexa) имат изключително достъпна цена и лесен начин за инсталация и управление.

Новият модул обхваща създаване на алгоритми, задаване на условия, действия и графици по един изключително лесен и интуитивен за потребителя начин.

От Houseper са се погрижили системата да изпълнява не само ролята на ежедневен помощник, но и да носи забавление. Подходяща е за употреба в апартамент или къща, както и за отдалечена вила, втори дом или дори за помощ при ежедневни процеси в магазин или офис.

Повече за възможностите на новия ъпдейт можете да прочетете на сайта на компанията (www.houseper.com), а самите умни устройства и контролери на Houseper можете да намерите в онлайн магазина на бранда.

 

 

 

Как работи българската smart home система Houseper

 

Houseper умен дом (smart home) е система за домашна автоматизация, която позволява наблюдение и дистанционно управление на дома, офиса или вилата по отношение на осветление, отопление, потребление на ток, сигурност и охрана. Умният дом Houseper е базиран изцяло на безжична технология, не изисква окабеляване или ремонт. В основата на умния дом Houseper седи контролерът, представляващ централизирано устройство, което безжично управлява останалите свързани елементи на системата. С помощта на интуитивния и удобен визуален интерфейс на мобилното приложение Houseper, системата за създаване и управление на умен дом предоставя достъп до всички функционалности на домашната автоматизация и управление изцяло през смартфон.

 

 

Предимства на системата за умен дом Houseper  

 

Сред основните предимствата на smart home устройствата с марката Houseper са ниската цена, минималистичните размери и елегантен, дискретен дизайн, както и дълъг живот на батериите и опции за разширяване на мрежата. Продуктите на Houseper са достъпни и ориентирани към масовия пазар.

Системата Houseper, работи изцяло локално на контролера и не зависи от външен сървър. Външният сървър е необходим само при отдалечен достъп, но системата може да се конфигурира така, че да позволява отдалечено управление без да се ползва външен сървър. Разполага с резервирано захранване до 12 часа в зависимост от натоварването и  резервиран интернет за контролера с вграден 4G LTE модем. Системата е съвместима със всички Zigbee 3.0 устройства, които отговарят на спецификацията и има успешно преминали тестове за съвместимост с Amazon Alexa.

Комуникацията между Houseper контролера и мобилното приложение е изцяло криптирана, което гарантира сигурността на достъпа до умния дом.

 

Повече за марката Houseper

 

Houseper e изцяло български бранд, част от портфолиото на фирма ГамаБит ООД, специализарана компания в разработването на решения за домашна автоматизация и производство на умни устройства. Стремим се с въвеждането на иновативните решения, базирани на интернет на нещата, да създаваме едновременно технологични, управляеми и уютни обекти. Системата включва контролер с приложение, мобилно приложение за Андроид устройство и пълна гама смарт устройства в разнообразие от управляеми категории – осветление, отопление, охрана, защита, енергийна ефективност и умни аларми.

Специални издания