Световният архитектурен фестивал обяви победителите в конкурса за идейни проекти WAFX

 

Дванадесет мащабни идейни архитекурни проекта, стремящи се да дадат отговор на належащи световни проблеми (като борба с пандемията, климатични промени, социална справедливост, културна идентичност, застаряващо население и снабдяване с храна) спечелиха първите за годината награди на Световния архитектурен фестивал.

Победителите на наградите WAFX са избрани измежду кандидатурите в категорията „Бъдещи проекти“ в програмата за награди на WAF, заради амбицията и мащаба им. Те включват модулна болница за бърза инсталация за превенция на епидемии, плаващ еко-кампус край остров Манхатън, прототип на интелигентен град (в сътрудничество между Bjarke Ingles и Toyota), офис с нулеви въглеродни емисии в Лондон, център за събиране на данни в Шанхай…

По време на онлайн инициативата WAF Futures (12-14 юли) ще бъдат излъчени интервюта на живо с отличените архитектурни студия. След като всеки представи своя проект ще участва в дискусия с изявени архитекти от цял свят.

За да участвате в онлайн представянето на проектите, посетете: www.worldarchitecturefestival.com/wafutures-registration.

Събитието се провежда заедно с WasteBuild, форум, посветен на строителната индустрия, който ще се проведе на същата онлайн платформа от 15 до 16-ти юли.

За повече информация, свързана със Световния архитектурен фестивал, както и Inside, фестивалът за интериорно обзавеждане,  посетете www.worldarchitecturefestival.com and www.insidefestival.com.

Специални издания