Петото издание на „Препоръчано от Наш дом“ отличи най-добрите компании в бранша

Списание Наш дом за пета поредна година връчи призовете „Препоръчано от Наш дом”. Наградите са с мисията да отличават най-качествените фирми и услуги в областта на дизайна, обзавеждането и строителството. Те подкрепят бизнеса, като насочват вниманието на архитекти, дизайнери, инвеститори и на десетките хиляди читатели на Наш дом към най-добрите компании в сферата. Отличието „Препоръчано от Наш дом“ е гаранция и препоръка, зад която стои над половин век опит на списанието и неговия екип.

Тази година бяха номинирани 9 фирми в различни категории, свързани с дизайна и обзавеждането – всички с утвърден авторитет и доказали в годините своята висока класа.

В категория ”Успешно развиваща се българска компания“ призът получи Studio Zappriani. Неслучайно отличаваме студиото за втори път – това е българска семейна фирма за ръчно изработени осветителни тела, която наложи свой собствен стил и високо качество на пазара.

Наградата за оригинален български дизайн отиде при Parametreeс – нова марка на фирма Ен Джи Еф-М, която е на българския пазар повече от 15 години. Новият бранд е свързан с производството и реализацията на модерни идеи в областта на дизайна и архитектурата.

Призът в категория „Ярък стил и идентичност” получи Grohe България – световен лидер в производството на цялостно обзавеждане за баня, кухненски смесители, мивки и санитарни системи. Само през последните 10 г. успехът на Grohe беше потвърден от повече от 300 награди за дизайн и иновации. Списание Fortune постави Grohe в престижния списък на топ 50-те компании, които ”Ще променят света”.

Носител на приза за Иновативни продукти тази година е Legrand България – глобален лидер в областта на електрическата и цифровата сградна инфраструктура. Фирмата комбинира водещи световни енергийни технологии, автоматизация, софтуер и дизайн в интегрирани решения за домове и сгради.

Във важната и наистина широка категория – Награда за високо качество и функционалност, отличието получи Intesa – фирма, която съчетава дизайн, функционалност и устойчивост в решенията за сигурност и интериор, които подобряват качеството на живот и са стилен завършек на всеки проект.

Какво е важно за потребителите днес? – хармоничното съчетание на дизайн и технологии. Призът в тази категория отиде при компанията АХИ Кериър ЕЙЧВАК България, която притежава правата за дистрибуция и сервиз на търговските марки за ОВиК оборудване TOSHIBA, CARRIER И TOTALINE, собственост на CARRIER CORPORATION. Компанията е създадена през 2008 г. и е оторизиран дистрибутор на продуктите на CARRIER в голяма част от света.

Наскоро беше открит забележителеният нов шоурум на Kronospan България. Именно това пространство спечели отличието за Интериор на шоурум. Наградата прие архитект Теодор Христов – автор и проектен мениджър в реализацията на Кроношпан дизайн център – София. Освен с проектиране и изпълнение на шоуруми и офиси, той и екипът му разработват бутикови павилиони за международни форуми и изложения, по време на които се демонстрират приложенията и дизайна на продуктите на Кроношпан.

Наградата за устойчив растеж получи една компания на повече от 100 години, която всички познаваме –Идеал стандарт – Видима. Повече от век мисията на марката е чрез иновации и дизайн да прави живота на хората по-добър и да развива културата на банята. Днес, с партньорството с известното италианско дизайнерско студио „Паломба Серафини“, Идеал Стандарт отбелязват началото на нова ера на иновации и дизайн.

Традиционната голяма Награда за цялостен принос взе Баня Стил, които, въпреки че са специализирани в областта на банята, години наред работят за по-висок стандарт на обитаване – благодарение на Баня стил световните тенденции бързо стигат до България. Фирмата предлага цялостно обзавеждане за баня и предлага среден и висок клас водещи европейски производители. Баня стил има 15 магазина и вече 15 години е на пазара.

По време на събитието научихме повече за новите продукти на фирмите. Идеал стандарт представиха тяхната забележителна колекция Atelier – копринено черно в банята и ново ниво на хигиена. Parametreeс запознаха гостите с неограничените възможности на 3D принтирането. Екипът на Интеза представи най-добрите решения за сигурност и интериор. Legrand показаха най-новата серия умни ключове и контакти Living Now – умна електрическа система за дома. А фокусът на фирма АХИ Кериър ЕЙЧВАК България беше уникалнo предложение за пазара от Toshiba – HAORI – климатик, който може да променя стила си спрямо този на потребителя.

Събитието в клуб Перото беше в приятна атмосфера – гостите имаха възможност да се запознаят със свои колеги, да открият бъдещи партньори, да разговарят на чаша избрано вино.

Специални издания