Преглед на българския дизайн 2022

Студио Комплект продължава своя преглед на актуалното състояние на българския дизайн, представя изданието си за 2022 г.  Превърналата се вече в традиционна годишна практика от първото издание на фестивала МЕЛБА насам, събира някои от забележимите проявления на дисциплината през реализирани проекти в различни сфери на дизайна. Куратор на изложбата е Марина Драгомирова, Studio Furthermore.

Поредицата групови изложби стартира през 2018г. като основна част на фестивала за дизайн МЕЛБА под името Преглед на българския дизайн. Мотивацията на Студио Комплект е да запознае публиката с някои примери за умело и стойностно приложение на дизайна. Богатството на интерпретации е обединено от силен и запомнящ се визуален език, високо качество и безкомпромисна естетика, които култивират усет към по-добрия начин на живот.

През 2022г. темата на изложбата е Местна Красота, като прави преглед на различни, автентични за България местности. Поканени сме да ги видим през очите на девет автори, които са създали произведения с регионални материали, ресурси и традиции специално за повода. Всеки от тях работи с различни текстури и уникален личен почерк. Във всяка от работите откриваме нещо познато, но погледнато и преосмислено през непозната перспектива.

Участници:

Димитър Станков, Мария Жекова, Рая Стефанова, Николета Носовска, Люба Асадурова, Милен Радев, Нева Балникова, Яна Юнакова и Дани Йорданова

 

Изложба:

03 – 13.11.2022 г.

понеделник-неделя: 15:00-19:00 ч.

КО-ОП, бул. Янко Сакъзов 17, София

Откриване: 03.11.2021, четвъртък, 19:00 часа

Специални издания