Празнични нюанси в новия брой на Наш дом

Към празничните изненади добавяме още красота с новия ни брой. Избрахме за корица традиционен коледен сюжет, пълен с блясък и топлина, наситен с усещане за уют и споделеност, с който напомняме, че най-ценното нещо в дома е щастието от моментите на близост.

Изпращаме годината с оптимизъм и пожелание през следващата да виждаме не само отлични частни интериори, но и обществени пространства, създадени с мисъл и грижа. Добри примери в двете посоки ще откриете сред номинираните и победителите в конкурса на Наш дом „Интериор на годината”, който отново отличи български интериори, публикувани в списанието. През кризисната година, в която се наложи да търсим нови начини за работа и общуване, обърнахме поглед към дома – в интериорния дизайн настъпи оживление и имаме рекорден брой номинации – 28. Вижте кои са победителите в тазгодишното издание на конкурса.

Какво е луксът днес? Отговор дава най-голямото френско изложение, което представи темите – вдъхновение за 2022. Uber Luxe – скъпоценни, виртуозно изработени, изключителни предмети, е ново явление, което предстои да се развива, смятат експертите. А Lux Populis е друг тренд, вдъхновен от поп и стрийт културата, социалните мрежи и гейминга – не е пресилено, ако кажем, че с него луксът се „вдетинява“.

По света музеите отдавна са напуснали територията на сухите експозиции и са живи, интригуващи и често екстравагантни пространства. Влезте с нас в един музей в плувен басейн, който отбелязва 20- годишнина. Ще ви разкажем и за още един музей, който оживява с магията на дизайнера от средата на XX век Еторе Сотсас – чудесен повод да се запознаете с един истински артист.

А архитектурната ни находка в този брой се намира сред лунния пейзаж на суровите скали в Ливан – вижте как една сграда виртуозно е вписана сред „къщите на призраците“.

Представяме и няколко нови български проекта – напълно различни, но сходни в стремежа на авторите да създадат интериори с характер, които обаче надхвърлят личното и достигат до онзи дизайн без време и география, който лесно се възприема и обживява. Имахме удоволствието да гостуваме на маестро Камджалов – рисунки от светлина по стените, въздух, изпълнен с трептящи ноти-ателието на известния музикант оставя траен спомен в сърцето.

В празничния сезон темата за декорацията е просто задължителна. Вижте три предложения за маса в различни цветове, но в сходна романтична стилистика.

Завършваме със спомен за един безценен човек, който загубихме. Посвещаваме броя на Мариана Китанова – арт директор и дизайнер на Наш дом в продължение на близо 30 години. Знаем, че оставаш до нас и ти обещаваме, че ще продължим да правим това, което най-много обичаше – да откриваме и показваме красивото.

 

 

Специални издания