Подобрени функции и изкуствен интелект в новия телевизор на Panasonic

Днес Panasonic представи своя водещ OLED телевизор за 2021 година – JZ2000, който се предлага с размери на екрана 65 и 55 инча.

Телевизорът е оборудван с много нови и интелигентни функции, които изключително много подобряват преживяването пред екрана.

 

JZ2000 разполага с нов процесор, който използва изкуствен интелект, за да разпознае какъв вид съдържание гледате и автоматично оптимизира картината и звука, както и с вградени говорители, насочени настрани и нагоре, способни да осигурят превъзходно съраунд звук и завладяващи звукови изживявания от Dolby Atmos®. „Game Mode Extreme“ осигурява значително намалена латентност за подобряване на игровото изживяване, в допълнение към поддръжката на HDMI 2.1 с променлива честота на опресняване VRR (Variable Refresh Rate) и висока кадрова честота HFR (High Frame Rate).

Ясуши Мураяма, изпълнителен директор “Продуктови стратегии”, отдел “Визия и звук” на Panasonic, заяви: „JZ2000 е символ на това, което ние от Panasonic искаме да постигнем. Въз основа на превъзходната прецизност, която прави телевизорите на Panasonic идеални за гледане на филми, ние допълнително подобряваме преживяването и в други области, като игрите. Чрез използване на изкуствен интелект искаме зрителите да се наслаждават на най-добрите автоматични настройки на картината и звука. Нашата цел е просто да подкрепим нашите клиенти наистина, наистина да се радват на любимото си съдържание. Независимо дали предпочитат филми, игри, спорт или нещо друго, ние искаме те да се насладят на засилени визуални и звукови преживявания, с които да се почувстват щастливи и доволни.“

 

 

Телевизорът JZ2000 е оборудван с изцяло нов процесор, наречен „HCX Pro AI“, който може да разпознае в реално време възпроизвежданото съдържание, като анализира картината всяка секунда. Модулът с изкуствен интелект на процесора сравнява видяното с огромна библиотека от различно съдържание, с което е обучен, за да може автоматично да оптимизира качеството на картината и звука спрямо съответния тип съдържание.

Ако установи, че гледате футбол например, той регулира качеството на картината, за да направи тревата по-жива, играчите по-реалистични, като същевременно автоматично регулира звука, за да се почувствате така, сякаш сте на стадиона. От друга страна, ако установи, че гледате филм, той подбира най-точните цветове и с помощта на ноу-хауто, което Panasonic натрупа при дългогодишното си сътрудничество с Холивуд, настройва качеството на картината, за да осигури по-кинематографично изживяване, каквото винаги очаквате на Panasonic.

Процесорът с изкуствен интелект е обучаван дълго време с използване на над милион различни части от съдържание, за да даде възможност на по-голяма част от нашите клиенти да се насладят на цялото си любимо съдържание с възможно най-оптималните настройки на картината и звука, без да се налага да мислят специално за това.

 

Panasonic

Специални издания