Осемте лица на Том Диксън

Идеи и истории от известния бранд

 

 

Калина Константинова

 

От 12-ти до 20-ти септември, по време на Лондонския фестивал на дизайна, Том Диксън ще представи официално OCTAGON в шоурума си The Coal Office, обявен от списание Mr Porter за един от най-стилните шоуруми в света. Пространството ще бъде разделено на 8 зони на две нива- pop-up бар, два салона, парфюмерия, музикален кът, инсталация с колекцията Mass, изложба със скици и проекти и още една изложба, посветена на стола S-chair, създаден от Диксън през 80-те години.

Посетителите ще имат възможност да се потопят в творчеството на дизайнера, откривайки неговите различни  насоки през годините. Серия от придружаващи събития както на живо, така и онлайн, ще бъдат организирани през цялата седмица.

Дизайнерът споделя ентусиазирано: „Толкова много идеи! Толкова много истории! OCTAGON показва 8-те лица на нашия хиперактивен и непрекъснато развиващ се бранд! След успешната премиера на OCTAGON в Шанхай през юни, сме радостни да представим концепцията и в Лондон. Посетителите ще видят осем пространства, всяко едно вдъхновено от наши проекти. След Лондонската Седмица на дизайна, ще започнем да пътуваме с тази своеобразна изложба, показвайки я по света.“

 

 

На изложбата OCTAGON можете да видите:

 

COAL DROP BAR

В този временен бар, ще можете да се насладите на коктейл, поднесен в чаша от една от последните колекции на бранда- Puck. В него ще видите и модели от колекциите Cork и Mill. Тази зона е намигване към скорошното откриване на постоянен бар в шоурума през късната есен на 2020 г.

 

FAT LOUNGE

Приемната ще бъда превърната в салон, посветен на колекцията FAT със шезлонга, дву и три местните дивани и високият стол, тапицирани в сътрудничество със шотландската фирма Bute Fabrics.  Посетителите ще могат да релаксират в тази зона, осветена от CODE- иновативна LED система, разработена заедно с австрийската фирма за осветление Prolicht.

 

DISCO

Зоната ще бъде осветена от моделите GLOBE, BURST и MELT, създавайки парти атмосфера. За доброто настроение и хубавата музика ще се грижат високоговорителите и колоните, разработени съвместно със студиата Spiritland и Teenage Engineering.

 

SPIRAL LOUNGE

В този салон инсталация с висящото осветително тяло SPRING ще създава интересна игра на светлина и сянка.

 

ELEMENTARY SYSTEMS

Звезда тук ще е масата MASS.

 

SCHAIR MUSEUM

Трийсет години е сериозен юбилей, който ще бъде отбелязан подобаващо в този „музей“, посветен на стола S, проследяващ еволюцията му от първите скици, до най-актуалните модели с напълно нова тапицерия.

 

PERFUMERY LAB

Тук ще бъдат представени ароматите за дома FOG и ECLECTIC.

 

 PATTERN MASTERCLASS

Ще бъдат представени скици, проекти… Във фокус ще са колекциите PRIMAVERA и SWIRL. А със създадените от човешка ръка модели ще се конкурират интригуващи природни образувания.

 

Tom Dixon Studio
The Coal Office
1 Bagley Walk, Kings Cross
London
N1C 4PQ
UK

Специални издания