Новият брой на Наш дом вече е на пазара!

Огрян от есенните слънчеви лъчи, свеж, елегантен, пълен с интересни идеи и полезна информация, новият ни брой вече е тук!

 

Започваме с малко история  – разказваме за последната инсталация на Кристо и Жан-Клод и за тяхната голяма изложба в София. Не пропускайте също забележителния материал за жените в дизайна от 1900 година до днес – ще се изненадате колко значими личности незаслужено сме пренебрегвали и дори не сме чували техните имена.

 

Какво ще се случва в дизайна през следващите месеци? Екипът на изложението Heimtextil отново прогнозира, че той ще бъде свързан с природата на всички нива – интуитивно, сетивно, функционално, технологично. Почти няма сфера на обзавеждането, в която да не се говори за рециклиране и икономия, за природни форми и визия –откриваме темата и в дизайна на банята. И докато сме на вълна обзавеждане – не пропускайте практичния консулт за плъзгащите врати.

 

А какво става с домовете ни? Никой вече не иска да живее зад стени – в новата ситуация на принудително затваряне стремежът към въздух и светлина е болезнен. Затова екип млади архитекти представят своя проект за „стая навън” – пространство на открито, където не само пием кафе, но и живеем пълноценно през всеки сезон.

 

Връзката с природата е ясно изразена в още един български проект, реализиран в Чили – вижте как дневната зона се отваря широко към двора, а мебелите от хола плавно преливат в градинското обзавеждане.

 

Какво още откриваме в новите жилища, публикувани в броя: хармонично преплетени цветове и настроения от различни култури; мекота и липса на претенция; баланс на ефирно и монолитно;  авантюристично предизвикателство към утвърдените модели; диалог между старо и ново; модерна сдържана естетика и максимално изчистване от ненужното…

 

Но независимо от стиловете и бюджетите, най-важно остава сладкото и топло усещане за дом, което ни кара да искаме да се върнем вкъщи и Наш дом разказва как това се материализира в интериора в различни части на света.

 

 

 

Специални издания