Наградите Architizer A+ са отворени за гласуване

Най-мащабният архитектурен конкурс очаква вашия вот за осма поредна година

 

Калина Константинова

 

Architizer A+Awards е най-мащабният архитектурен конкурс в света, създаден с цел да популяризира най-добрите архитектурни реализации през годината. Предложенията се одобряват от доказани специалисти в разнообразни сфери като дизайн, технологии, мода и мн. др. Журито номинира до петима финалисти във всяка една от 100-те категории. Техните проекти се публикуват онлайн на сайта Architizer.com, където професионалисти и ентусиасти от цял свят гласуват за своя фаворит. През 2019 г. своя вот са дали повече от 400 000 души.

Категориите обхващат всяка сфера от архитектурното строителство и включват Споделени пространства, Фабрики, Офис сгради, Офис интериори, Временни пространства,  Търговски обекти, Шоуруми, Архитектура и изкуство, Архитектура и иновации, Интериори, Хотели… Списъкът е дълъг, но можете да го разгледате на https://architizer.com/.

Всички победители получават трофея A+Awards и са включени в изданието The World’s Best Architecture, публикувано от издателство Phaidon. В миналогодишното издание например можете да намерите проекти като Coal Drops Yard в Лондон на студио Heatherwick; Generali Tower в Милано на Zaha Hadid Architects; V&A Dundee на Kengo Kuma & Associates както и още 130 вдъхновяващи реализации.

Победителите тази година ще бъдат анонсирани на 4-ти август.

Специални издания