Мобилна мивка спечели световния конкурс Roca Master Design Challenge

Представителите на България са отличени със специална награда за най-добър рендер

Победителите в тринайсетте регионални издания на Roca One Day Design Challenge, проведени в 12 държави през 2019 год., премериха творческия си заряд във финална тридневна битка Roca Master Design Challenge. Събитието се състоя в Барселона, с подкрепата на BCD (Barcelona Design Center) и в сътрудничество с фондация We Are Water.
Предизвикателство за участниците бе да предложат нов тип умивалник, с допълнителна функционалност, която дава добавена стойност на продукта.
Наградата спечели проекта ExSinka на Ахмад Алкатан от Дубай. Продуктът представлява мобилна мивка на колела с два резервоара за чиста и отходна вода и може да се управлява през мобилен телефон. Изабел Пинтадо, член на международното жури подчерта, че „проектът променя статичната концепция за продукти за баня, като включва подвижен елемент, който може да се използва дори извън пространството на банята”.

 

Roca_Master_Design_Challenge_project_winner_1

Представителите на България, Десислава Петрова и Лилия Иванова, получиха отличие за най-добър рендер. И двете са студентки в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия в София и победители във второто издание на конкурса Roca One Day Design Challenge в България.
Церемонията по награждаването се състоя на 22 януари 2020 г., в кметството на град Барселона.

 

Roca_Master_Design_Challenge_Bulgarian_Team_Best_Render

Дизайнерският конкурс Roca One Day Design Challenge се организира от Roca и се провежда ежегодно в различни градове по света. Той предизвиква студентите по дизайн и архитектура под 30-годишна възраст да създадат оригинални и иновативни продукти, свързани с пространството в банята, само за един ден. За да подкрепят младите таланти, членове на журито са известни професионалисти. Те оценяват оригиналността, креативността и осъществимостта на идеите, представени в указания срок.
Първото издание на конкурса се провежда в Испания през 2012 г. и непрекъснато се разраства. През 2019 г. има издания в 14 града в различни страни: Катовице (Полша), София (България), Лисабон (Португалия), Москва (Русия), Лондон (Великобритания), Сао Пауло (Бразилия), Шанхай и Пекин ( Китай), Мускат (Оман), Барселона и Мадрид (Испания), Дубай (Обединени арабски емирства), Сингапур и Хонконг.

https://www.onedaydesignchallenge.net

Специални издания