Лятото с JYSK: Скандинавски дизайн, вдъхновен от природата

 

 JYSK България представиха новата си колекция градински мебели и дизайн тенденциите за летния сезон. 

Веригата анонсира и новия си B2B департамент в България и плановете си до края на годината за още 6 нови и 5 обновени обекта у нас

 

Скандинавската верига за домашно обзавеждане JYSK представи новата си лятна колекция градински мебели и аксесоари за декорация и дизайн тенденции за 2023.  Официалното събитие беше в градината на Резиденцията на посолството на Кралство Дания в България

 

Колекцията е с изчистени линии, семпли цветове и материи, вдъхновени изцяло от природата. Водещите серии за сезона пролет/лято 2023 UGILT, VEDDUM, YDBY и ILLERUP съчетават природните цветове и форми с уникалния скандинавски дизайн – комбинация,  която придава по-мек и спокоен вид на градината и терасата.

 

Сред новите серии са холната гарнитура ILLERUP с масивен плот от тиково дърво и столовете ILLERUP от акациево дърво. Новите линии включват още артикули, изработени от океанска пластмаса, рециклиран алуминий и рециклирано FSC©-сертифицирано дърво (FSC® N001715).

 

JYSK представи и първата си кръгла външна маса с опция за добавяне на удължително крило – TAGEHOLM. Тази година JYSK лансира и нова серия чадъри с ресни в различни цветове и десени –  STENSTRUP и YPPENBJERG, в духа на романтичната бохемска тенденция, която става все по-популярна.

 

Всички дървени градински мебели от новата колекция на JYSK са FSC©-сертифицирани. FSC е съкращение от Forest Stewardship Council – oорганизация с нестопанска цел и система за етикетиране на дървесина и хартия, които произхождат от устойчиво горско стопанство или други отговорни източници. В горите на FSC не се изсичат повече дървета, отколкото гората може естествено да замени, и са определени строги изисквания за използване на пестициди и химикали за опазване на водната среда.

 

Тази година лятото закъсня, така че през 2023 г. мисля, че ще се опитаме повече от всякога да се възползваме и да се насладим на топлите, слънчеви месеци и да прекараме повече време на открито. В тазгодишната колекция добавихме нови продукти с естествен вид, които отговарят на днешните скандинавски тенденции и придават на откритото пространство по-приветлив и спокоен вид. Допълнително разнообразихме обзавеждането за градина и двор и включихме артикули с модерен дизайн, който е много интересен и високо оценен от потребителите. Каним клиентите в нашите магазини и онлайн магазина ни, където могат да открият много идеи и да се вдъхновят за своята градина, тераса или балкон. Подготвили сме много хубави продукти и страхотни предложения за тях.”, каза Ралука Даскалу, мениджър комуникации за JYSK Румъния, България и Турция.

 

Новите дизайн тенденции – RELEASE и BELONGING, както подсказват и имената им, също носят своя корен в хармоничния баланс на природата.

 

В последните години несигурността повлия на света и начина ни на живот и може би вече е време за усещането за RELEASE (освобождаване), за да се наслаждаваме на моментите на щастие с близките и приятелите ни. Тази тенденция носи и своята ретро нотка, предлагайки ватирани повърхности и вдъхновените от 70-те години оранжево и розово, като  ги комбинира с нюанси на синьо, пясъчно и светлосиво.

 

Стремежът към усещането за сигурност и любов е в основата на втората тенденция –  BELONGING (принадлежност). Тя създава комфортно пространство, където да се насладим на бавното темпо и положителната енергия. Фокусът е върху материали като дърво и текстил от естествени влакна в комбинация с ресни и набраздени ръбове. Цветовете са класическите скандинавски нюанси на зелено, светлосиньо и неутрални тонове на кафяво и сиво.

 

Плановете за развитие на JYSK България до края на следващата финансовата година.

 

След експанзията си на турския пазар в началото на месеца, която се осъществи с ключовата подкрепа на екипа на JYSK България, компанията обяви и откриването на поне още 6 обекта у нас до края на следващата финансова година и обновяването на още 5 от настоящите, като част от постепенното обновяване на всички обекти на веригата, открити преди 2018 г.

 

Фокусът през лятото ще е обновяването на 4 от по-старите магазини на веригата и преобразяването им в най-новата концепция на JYSK, Store 3.0. Първото откриване на подобен обект в България ще е на 1 юни, когато JYSK България ще отвори отново магазина си в Пазарджик, изцяло преобразен в новата концепция.

 

Резултатите от българския пазар продължават да са сред най-добрите за веригата на глобално ниво. Трите най-купувани категории за 2023 г. към момента у нас са мебели, градинско обзавеждане и матраци. До момента, от стъпването си на българския пазар през 2005 г., JYSK има 51 обекта, включително и онлайн магазина на компанията, с общо над 700 служителя.

 

Нов B2B департамент в JYSK България.

 

В началото на месец май JYSK въведе в България новата си B2B услуга, ориентирана към компаниите. Новият Business to Business отдел стартира през май и е посветен на корпоративни клиенти, както частни, така и публични компании. Отделът има за цел да улесни купуването на артикули от JYSK от различни организации, които целят големи обеми или които се нуждаят от специализирана консултация.

 

B2B отделът е за юридически лица, на които можем да предложим гъвкавост в доставките, по-големи количества и специализирани консултации. Отделът ще се насочи първо към клиентите в сферата на HoReCa. На следващ етап ще започнем още по-активна работа с различни институции като центрове за възрастни хора, домове за деца, общини, детски градини, училища и болници.”, казва Кристина Станкова, Business to Business Мениджър, JYSK България.

 

Нова, 48-ма държава за JYSK, Турция.

Отново в началото на месец май скандинавската верига JYSK стъпи и на турския пазар, откривайки първите си обекти в два търговски центъра в Истанбул.

 

 

       

Специални издания