Конкурсната програма на Световния Архитектурен Фестивал (WAF) се отлага за юни

Декемврийското издание на престижното събитие  ще се проведе виртуално

 

Поради несигурната пандемична обстановка, организаторите на Световния Архитектурен Фестивал решиха да отложат конкурсната му част за юни 2021 г. Вече обявеното декемврийско издание ще се състои с нови дати (от 30-ти ноември до 4-ти декември) и променена програма. Регистрацията за WAFVirtual ще е безплатна за архитекти и дизайнери. Предстои цяла седмица, богата на онлайн събития- конференции, срещи с професионалисти, дискусии… Основни гости ще са сър Питър Кук, Жан Ганг от Studio Gang и Бен ван Беркел от UNStudio. Ще бъдат дискутирани важни теми като живот по време на пандемия, бизнес възможности след края на кризата, ще бъдат презентирани най-новите тенденции в развитието на продуктовия дизайн, технически иновации и млади архитектурни студия. Ще бъдат представени победителите на организирания по-рано през годината от WAF конкурс за архитектурна рисунка (The Architecture Drawing Prize), както и на конкурса, организиран от  GROHE (Water Research Prize). Голяма тема ще бъде и първото издание на WAF в Китай през ноември, включващо онлайн обсъждания на номинираните проекти и церемония по връчването на наградите на живо в Чънду.

Конкурсната програма на Световния Архитектурен Фестивал ще се проведе от 23-ти до 25-ти юни 2021 г. в експозиционния център FIL в Лисабон. Тя ще включва, както обикновено,  обсъждане на живо на номинираните проекти, конференции, десетки събития, изложби и презентации на наградените автори.

Крайният срок за подаване на проекти за участие в конкурса е удължен до 8-ми януари 2021 г. По същото време и на същото място ще се проведе и  Световния Фестивал за Интериор INSIDE.

Специални издания