Изложенията за текстил с фокус върху рециклирането

Изложенията Techtextil, Texprocess и Heimtextil ще се проведат през юни

 

От 21 до 24 юни Франкфурт отново ще е домакин на трите тематични изложения Techtextil, Texprocess и Heimtextil. Професионалистите от сферата очакват с нетърпение присъствения вариант на събитието след дългата пауза заради пандемията. По същото време в града ще се проведе и D2C Neonyt Lab (24 – 26.6.2022), както и седмицата на модата. На едно място и в един момент посетителите ще имат възможност да се запознаят с глобалните тенденции, продукти и иновации в областта на текстилната индустрия. От прежди и влакна, функционален текстил, текстилни технологии и довършителни процеси, до крайни продукти за текстилно обзавеждане, облекло и мода – изложенията ще предложат богата палитра от продукти. В контекста на нарастващата осведоменост за устойчива кръгова икономика ще бъдат представени съвременни процеси на рециклиране.

През последните две години организаторите на Messe Frankfurt затвърдиха позицията си на лидер на световния пазар за текстилни панаири и успяха с разработване на мрежа от световни събития да поддържат глобалните бизнес отношения.

Изложението обещава много вълнуващи събития като например туровете „Интериор. Архитектура. Гостоприемност“ по инициатива на списание AIT, асоциацията на интериорните дизайнери bdia и мрежата World-Architects както и зоната „Next Horizons“ с фокус върху устойчивостта и опазването на ресурсите.

В зала 3.0 ще имате възможност да присъствате на „Heimtextil Conference Sleep & More“, която ще предложи на търговците на спално бельо, загрижени за околната среда, и на хотелиерите интересни дискусии, свързани с проследяване на устойчивостта в хотелиерската индустрия. Друг акцент са едночасовите Green Tours с независим консултант, който ще ви покаже най-новите разработки в „зеления“ сегмент. В Green Village в зала 3.0. ще участват експерти за сертифициране на устойчив текстил. Изложенията Techtextil и Texprocess също обещават интересни срещи. Повече от 1100 изложители от 45 държави с нетърпение очакват да представят своите продукти, иновативни материали и устойчиви решения пред международната публика.

 

Специални издания