Експомебел – международно изложение за обзавеждане, интериорен текстил и аксесоари за дома

Изложението Светът на мебелите се трансформира в ЕКСПОМЕБЕЛ. Шестнадесетото издание на събитието ще се проведе от 30 март до 2 април 2022 г в Интер Експо Център.

Експомебел е специализирано изложение за всички видове мебели и интериорен текстил, форум за срещи и генериране на нови идеи в интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането.
Изложбата има за цел да събере на едно място различни стилове, класическо и модерно обзавеждане, бутикови и дизайнерски мебели. Да създаде палитра от възможности, благодарение на която потребителят да получи отговори и да направи избор сред водещите български производители и представителите на чуждестранни марки.

 

От 2012 г. Експомебел и Техномебел  се провеждат  заедно, предоставяйки на бизнеса и крайния потребител възможността да видят всичко за мебелната индустрия, събрано на едно място – от машините и оборудването за производство на мебели, през материалите и аксесоарите, до готовия продукт.
Последното издание на двете изложения беше посетено от над 12 000 души от България и 30 други държави. В изложенията участваха 190 фирми от общо 11 държави, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 кв.м.

Паралелното провеждане на Експомебел и Техномебел  през последните седем години даде необходимия тласък в положителна посока на двете изложения. Силното развитие на бранша, както и централното място на Експомебел за сектора, създадоха предпоставки изложението да се провежда самостоятелно и да заживее свой „собствен живот“.

Специални издания