Американският архитектурен конкурс AMP обяви своите фаворити за 2020 г.

Architecture Master Prize се проведе за тринадесета поредна година и обяви победителите в конкурсната си програма. Първо място в категория Архитектура получи Тадао Андо за проекта си за музея He Art.

 

 

 

В категория Интериор спечели Vo Trong Nghia Co за Nocenco Cafe.

 

 

За най-добър ландшафен проект бе обявен  Thammasat Urban Farm Rooftop.

 

 

 

Отличието най-добър архитектурен продукт получи  Styline за плъзгащите се врати Thinline 2500. Много други проекти получиха специално внимание и ще бъдат публикувани в изданието AMP Book of Architecture, което се разпространява в цял свят. Всички отличени проекти могат да бъдат разгледани тук.

 

 

Мисията на AMP е да селектира, отличава и показва примери за качествена архитектура в цял свят. Форумът е отворен за участници от всички страни, както за студенти, така и за изявени професионалисти. Създаден е от Farmani Group, организатори и на други престижни конкурси като International Design Awards (IDA), International Photography Awards, Prix de la Photographie в Париж, London International Creative Competition и Annual Lucie Awards for Photography. Целта на организаторите чрез всички тези форуми е да откриват таланти в разнообразни артистични сфери, да създават и развиват артистични общности, да предоставят възможности за срещи между професионалистите, както и да участват в учебни програми.

Специални издания