АИДБ в разговор със студио Odd Matter

Асоциацията на интериорните дизайнери в България ви кани на онлайн събитието „Експериментатори в дизайна: Odd Matter“, което ще се проведе на 30-ти юни 2020 от 18.30 до 20 ч.  За да се присъедините, последвайте линка: https://us02web.zoom.us/j/527694393?pwd=K2duREt4SXlkdGYrWlZTaS9HWk5Odz09

С Георги Манасиев и Елс Волдек от холандското студио за дизайн Odd Matter разговаря Вера Илиева – журналист и концептуален дизайнер. Очакваме и вашите въпроси на живо или предварително в секцията за дискусии в събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/3647356785274497/

 

Георги Манасиев и Елс Волдек са експериментатори, новатори, творци. Общият им път тръгва от RCA (Кралския колеж за изкуства в Лондон), където завършват продуктов дизайн, а през 2013 г. го официализират с името Odd Matter. Студиото е ситуирано в Амстердам, Холандия.

 

Odd Matter е експериментално студио, в което се раждат знакови проекти: столовете от заплетени на ръка въжета Surrounded; серия от осветителни тела Overnight (цветно стъкло и мед), които са първата им сериозна поръчка, реализирана за галерията за декоративно стъкло в Нотинг Хил – Vessel; серията коркови съдове Floter, която им носи и награда; колекцията NODE, с която показват връзката между лампата като обект и светлината, заради която тя съществува; колекцията „guise“, за която използват техники от 17-ти век и др.

 

Дизайнерското дуо участва в груповата изложба Extra Ordinary (2015)  с колекцията си Deposit, а през 2016 г Георги и Елс правят и своята първа самостоятелна изложба в галерия G11 в Oxo Tower Wharf, Лондон. Двамата участват и в Schloss Hollenegg for Design в Австрия. И днес продължават да търсят нови и вълнуващи предизвикателства в работата си с материалите, сред които е дори калта. Заради утвърденото си място в света на дизайна Георги Манасиев и Елс Волдек участват в пространството на Росана Орланди, по неин личен избор, по време на най-значимото и определящо тенденциите събитие – седмицата на дизайна в Милано, където се представят редом с Maarten Baas + DHPH, Daniel Rybakken, Nacho Carbonell и други.

 

Специални издания