ИНТЕРИОР

За малките герои

 

 
Детските отделения към „Пирогов” са цялостно преобразени  от FourPlus Studio – дизайн агенция, специализирана в разработване на визуална идентичност. Цветните приказни илюстрации отвличат вниманието на малките пациенти от факта, че са в болница, и в същото време детското отделение е лесно за ориентиране за родителите.
 
 
 
Екипът на студиото декорира стените в болничните стаи и част от общите помещения и изгражда навигационна система. Всеки етаж е със своя тематика: първи (консултативни кабинети и регистратура) – океани и морета, втори  (гръдно отделение и новородени) – приказни герои, трети (коремно и травматология) – супергерои.
Проектът е осъществен с помощта на фондация „Америка за България”, а заданието е част от кампанията “Малките герои”. Така темата „Супергерои” естествено се очертава като водеща в сюжета на илюстрациите.
 
 
FourPlus Studio разработват подходяща стилистика за различните отделения и изгражда структура на комуникация за двуезичната навигационната система. Постигнат е добър контраст между детайлните, цветни илюстрации и строгата, минималистична система за ориентиране.
Мащабите и естеството на проекта изискват солидна прецизност при избора на материали, реализацията на графиките и монтажа им.
 
 
Резултатът е приветливо, модерно пространство, в което „Малките герои” и техните родители с по-малко стрес се справят със здравословните проблеми.
 
  

 

 

Related Articles

ощенагоре