ИНТЕРИОР

Светли пространства, естествени материали

 

 Пълна промяна на столичен апартамент с акцент върху гледката

 Интериор Irchitect, снимки ABCDSpace-Цветомир Джерманов

 

Преди преустройството това жилище е в изключително лошо състояние – неподдържано с десетилетия, с разкъсани тапети, течове по стените и следи от аварийни ремонти, извършени сякаш на шега. „Това впечатление обаче изчезна, когато погледнахме през прозореца - разказват от Irchitect. - Апартаментът е на последен етаж и гледа към спокоен градски парк и Витоша. Гледката сякаш е извадена от картина. Не познавахме новите собственици, но знаехме, че който избере апартамент с такава локация, със сигурност е с добър вкус. Така и се оказа”, споделят авторите на проекта.

Работата по апартамента обаче била истинско предизвикателство - жилището е от онези, които е по-лесно да построиш наново, отколкото да ремонтираш. Необходима била цялостна подмяна на елинсталацията, на ВиК мрежата, както и на щранговете, ремонт на покрива, подмяна на дограмите и настилката. Всички интериорни врати отиват на боклука, заедно с обзавеждането на баните.

Разпределението също имало нужда от драматична промяна – построеният през 60-те апартамент не отговарял на нуждите на семейството за съвременно обитаване. Irchitect  успяват да оформят голяма южна дневна зона, а в северната част на апартамента се обособяват две спални – малка детска стая и родителска с отделен гардеробен кът.

В дизайна е търсена белота и светлина, естествени материали и интересни пространства.

 

 

Related Articles

ощенагоре