ИНТЕРИОР

В склада

 

Индустриално помещение в Хонконг, превърнато в лофт 
 
Калина Константинова, Проект Lim+Lu, снимки Нирут Бенджабанпот 
Един от новите проекти на архитектурното студио Lim + Lu се намира в индустриална зона в южната част на Хонконг. Скрито между промишлени сгради, жилището доскоро е служило за склад. Младо семейство, живяло в Ню Йорк, го открива и избира за бъдещ дом. Обширното пространство с площ 240 кв.м, наподобяващо лофт, е много подходящо за подслон и на творческите ателиета по рисуване и готварство, които двамата организират. 
 
 
Желанието на собствениците било домът им да запази суровия си автентичен вид, като същевременно да се превърне в топло, гостоприемно пространство. Овладяването на големия обем се оказало истинско предизвикателство за архитектите. Решението било да оформят две ясно разграничени зони. В едната са разположени творческите ателиета, а в другата е жилищното пространство, разделени от тежка метална плъзгаща се врата. 
 
 
Интериорът е силно повлиян от индустриалната зона, в която се намира домът, и от привързаността на семейството към Ню Йорк. Облян от естествена светлина, той е максимално изчистен и много просторен. В него преобладава бялото и неутралните тонове, а  цветните акценти са много дискретни. Инсталациите са видими. В обзавеждането са използвани както стари реставрирани мебели, така и дизайнерски модели. Общото излъчване на жилището е свежо, съвременно и младежко.
 
 
 
Целият материал в брой февруари/2018
 
 

Related Articles

ощенагоре