Под душа

Новите смесители са икономични, душ-панелите са като мини SPA
 

Ирена Куртева

Мястото на душа обикновено е сепарирано, така че да не пръска и да не пречи на другите, ползващи банята. За по-голям комфорт дизайнерите разработват все по-големи пити на душовете, така че водата да обгръща тялото и да създава усещане за дъжд. Терморегулиращите глави на ръчните душове са с  възможности за силна и слаба струя. Стационарните душове се монтират високо на тавана или с дълги рамена, излизащи от стената, отново с цел удобство. Някои модели се самопочистват от котления камък. Терморегулаторите пестят вода, тъй като тя потича веднага с желаната температура, без изчакване. Икономия се постига и с аеротари на струята, които създават усещане за повече обем на водата.
Новите модели душ-батерии  вече не се предлагат с долен чучур, а вместо него за по-голямо удобство е поставен ръчен душ.

Душовите панели играят ролята на миниSPA – имат различни функции – от дюзи за масаж до парна баня, осветление и дори музика.

Поддушовите корита са с нови антиплъзгащи  покрития или с тикови скари. Променени са и размерите им – от 80-90 см  вече достигат и до 160 см, като така мястото под душа става по-просторно и изчезва чувството за телефонна кабина. При много от моделите зоната за къпане не е заградена с врата и стени,  а само с параван, като така отново се избягва клаустрофобичното усещане.  

Целият материал в брой септември/2011

 

Специални издания