Куба – Перлата на Карибите

Едно кътче, накарало Христофор Колумб да възкликне "Това е най-прекрасната земя, която някога е виждало човешкото око", акостирайки за първи път на бреговете й. Едно кътче, вдъхновило Хемингуей да напише "Старецът и морето". Едно кътче… не просто асоциация за море и слънце, а една истинска прекрасна история за музика, извираща от сърцата, за танца, за любовта на хората към живота. Звукът от стъпките на горещите латино ритми, ароматът на кубинските пури и вкусът на отлежал ром… всички те разказват за една страна, потънала в безвремие. Страна… на безкрайните плажове на Варадеро, Кайо Коко и Кайо Ларго, на безбройните малки островчета, пръснати като перли в топлите Кариби, на прекрасните Гуардалавака и Сантяго, на небрежната и стилна Хавана, на незабравимата и пищна Тропикана. Куба просто извиква асоциации за куба либре, салса и почивка, за колорит и карибска емоционалност, за гмуркане сред приказен подводен свят… за бягство от всичко

 

 
Стара Хавана – Гуама – Санта Клара – Кайо Санта Мария – Ремедиос – Тринидад – Кайо Коко
15 – 25 октомври 2014
11 дни / 9 нощувки
 
самолетна екскурзия
група с водач на български език 
 
ранни записвания: 1998 евро на човек с вкл. летищни такси при резервация до 15.06.2014 
 
ПЪРВИ ДЕН: София-Париж-Хавана
Полет София-Париж на АК Air France. Излита в 07:20ч. Каца в 09:20ч. в Париж. Излита от Париж в 13:50ч. Каца в Хавана в 17:40ч. Трансфер и настаняване в хотел Telegrafo 4*. Коктейл за Добре Дошли. Нощувка
 

 
ВТОРИ ДЕН: Хавана
Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град – Хавана: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди… Започваме туристическата обиколка с модерна Хавана: сградата на Парламента, Капитолия, Театъра, Авеню El Prado, Президентството и Сентръл Парк, замъка Моро, булевард Малекон, Mемориала на Хосе Марти, Некропола на Христофор Колумб. Пешеходна обиколка на стария колониален център на Хавана, обявен от ЮНЕСКО за Световно Културно наследство през 1982г: площада на Катедралата, площада Сан Франсиско де Асизи, площада на Оръжието, Двореца на Занаятите, Градския музей Вилануева и Двореца на Рома. Обяд в битов ресторант в Стария град. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане – участие в урок по салса или обиколка в олдтаймер (стара американска кола – 4 души в кола за 1-часова обиколка) илитестване на пури (1 пура+1 напитка ром+1 кафе на човек). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Хавана-Гуама-Санта Клара-Кайо Санта Мария

Закуска. Отпътуваме към Гуама, където посещаваме Ферма за отглеждане на крокодили и селище на индианците Таино. Отпътуване към Санта Клара – последният пристан на Че Гевара и посещение на Мавзолея и музея на Че. Обяд в битов ресторант. Продължаваме към Cayo Santa Maria. Коктейл за Добре Дошли. Настаняване в хотел Memories Paraiso Azul 4* на база All Inclusive. Нощувка
 

 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Кайо Санта Мария
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All inclusive. Нощувка.
 
ПЕТИ ДЕН: Кайо Санта Мария-Ремедиос-Тринидад
Закуска. Отпътуване към Тринидад и пътьом посещение на колониалното градче Ремедиос и църквата Сан Хуан Батиста с нейните 13 красиво декорирани златни олтара. Свободно време за разходки. Продължаваме към Тринидад. Обяд в битов ресторант на площад Plaza Mayor. Настаняване в хотел Brisas Trinidad del Mar 4*на база All Inclusive. Нощувка.
 

 
ШЕСТИ ДЕН: Тринидад
Закуска. Полудневна обиколка на град Тринидад, обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство през 1988г. Посещение на музея на Романтиката, който въплъщава архитектурата и стила на живот на колониален Тринидад, La Canchanchara – старовремска хасиенда от XVIII век, където можем да опитаме тринидадски ром от захарна тръстика. Връщане в хотела. Свободен следобед за почивка и плаж на Ancon Beach. Нощувка.
 
СЕДМИ ДЕН: Тринидад – Кайо Коко
Закуска. Отпътуване към Кайо Коко. Пътьом минаваме край захарни плантации – Историческата Долина е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Продължаваме към Cayo Coco. Обяд в битов ресторант в Rio Azul в Ciego de Avila. Настаняване в хотел Iberostar Mojito 4* на база All Inclusive. Нощувка.
 

 
ОСМИ ДЕН: Кайо Коко, All Inclusive
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All inclusive. Нощувка.
 
ДЕВЕТИ ДЕН: Кайо Коко-Хавана
Закуска. Трансфер до летище Кайо Коко. Полет до Хавана. Настаняване в хотел Telegrafo 4*. След обяд свободно време за разходки или по желание – екскурзия "По стъпките на Хемингуей" – посещение на Музея на Хемингуей "Ла Вихия" в град Сан Франциско де Палма, продължаваме към Кохимар и площада, наречен Ърнест Хемингуей. Посещение на фермата, в която е живял – La Vigia. Пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба "Старецът и морето". Посещава се паметника на Хемингуей. Посещение на ресторанта "Терасите на Кохимар", често посещаван от писателя. Посещение на National Club, на 511 стая в хотел Ambos Mundos, където Хемингуей е отсядал често, след което ще имате удоволствието да пийнете коктейл – любимата напитка на Хемингуей. Посещение на "La Bodeguita del Medio" и бар-ресторант Флорида. Вечерта, по желание посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма Тропикана. Нощувка в Хавана.


 
ДЕСЕТИ ДЕН: Хавана-Париж
Закуска. Трансфер до летище за полет Хавана-Париж на АК Air France. Излита в 20:05ч.
 
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: Париж-София
Каца в 11:15ч.в Париж. Полет Париж-София на АК Air France. Излита в 12:35ч. Каца в 16:15ч. в София.
 
Цялата оферта вижте ТУК
Организира: Александър Тур 

Специални издания