Котешка люлка

Романтичното убежище на Мариана Векилска и Симеон Колев

Текст Толи Вулова
Снимки Светлозар Манолов

Познавате ги поотделно – те са сред любимите лица и гласове на българския ефир. Мариана Векилска от години е в bTV, а Симеон Колев ни буди на честотата на БГ радио. Но те двамата изглеждат най-щастливи в собствения си дом, който като истински домошари са обзавели не с много пари, а с много любов.

„За нея имам велики планове, все едно сега я срещам”, обяснява й се в любов Симо. Той оставил съпругата си сама да обзаведе новия им дом преди 5 години. Доверил й се не само защото бил влюбен като хлапак, но и защото вярвал в добрия й вкус – той страшно много приличал на неговия. За себе си Симо запазил честта само да подбере картините по стените. „Те са духът на един дом”, смята и Мариана. Всички платна са от бащата на Симеон, който е колекционер. Представляват пейзажи масло от български художници. Семейството смята, че картините не са добър подарък, те са лични предмети, които стопаните трябва непремено сами да изберат за дома си.

Когато Мариана отишла у родителите на Симеон на гости за първи път, веднага харесала една от картините. „Спрях пред нея и казах – моя е; оказа се, че същата е любима и на Симо. След време баща му ни я подари и днес тя е срещу спалнята ни”, разказва красивата водеща.
Историята, която може да се проследи по стените на семейното жилище, наистина е уникална
 

*целият текст четете в новият брой

Специални издания