Цветна баня

Ярки и пастелни тонове разнообразяват пространството
 

Ирена Куртева

Ярките и пастелните цветове отдавна са завладели банята при плочките, санитарния фаянс, мивките, ваните, душовете, батериите и аксесоарите. Новите технологии и материали ги правят по-издръжливи и трайни, а цветовете са плътни и наситени. Размерите и формите стават все по-разнообразни.

Промяна или обновление в банята може да се направи, без да се разбива изцяло, а само с няколко цветни акцента – като душ, батерии, мивка или вана.
Плотовете са удобни и практични и вече могат да бъдат в най-различни материали (стъкло, композитен камък, кориан), лесни за почистване и с голяма площ за аксесоари.

Мивките освен едноцветни могат да бъдат с най-различна декорация – цветя, дантели и орнаменти, дори и в злато. Стъклото и фаянсът са добре известни материали, но от няколко години корианът все повече навлиза. Този материал  позволява изливането в различни форми и размери и  може да продължава в едностранен или двустранен плот около мивката. Структурата му наподобява мрамор и гранит, но той е изключително хигиеничен, защото няма никакви пори.
Душовете и батериите са с трайно прахово покритие в наситени ярки или пастелни цветове, като има и черни модели. Вградено LED осветление оцветява струята вода в различни цветове.

Ваните стават все по-ергономични, с възглавници, със светещи панели,с вградена музика, с всякакви поставки и чекмеджета за удобство.

 

Целият материал в бр. юни/2012

 

Специални издания