Чисти линии

текст Антоанета Баева
снимки Александър Новоселски
интериор Smart Brokers

Да създадеш истински добра офис среда е изкуство, което обслужва най-ценния капитал на всяка компания – нейния имидж. Високите бюджети не са достатъчни – необходим е добър вкус, широка култура, баланс, но и способност да излезеш “извън кутията”. Откриваме тази алхимия в офиса на Smart Brokers. Домът на агенцията за недвижими имоти се намира в офис сграда от най-високия клас “А” в центъра на София и още фоайето, превърнато в галерия, въвежда в софистицираната, модерна среда. Офисът на Smart Brokers впечатлява с лека, съвременна визия, с дискретно загатнат артистичен елемент. Идеалната изчистена геометрия е естетическият център на проекта, който обединява всички елементи в едно хармонично цяло.

Площта на офиса е сепарирана с тонирани стъкла, като така се запазва усещането за простор и светлина, но в същото време се постига удобно зониране. В цветово отношение е заложено на графичния контраст черно и бяло, като този строг цветови тандем е раздвижен с цветните петна на картини, аксесоари и малки мебели. Обзавеждането е проектирано специално за мястото с практична мисъл и с перфекционизъм в изработката на всеки детайл.


 

Интериорът на офиса е перфектен пример за синергия на етика и естетика – според психолозите на средата, подобна интериорна концепция, която залага на изчистена визия, светъл фон и прозрачни “стени”, внушава ясни и стабилни корпоративни правила и предизвиква доверие и респект.

 

 
 

Специални издания