Стъклената дреха на фасадата вдъхва на интериора комфорт от ново поколение

COOL-LITE® KN 148 II RHAPSODY от лидера Saint-Gobain Group съчетава естетика и прецизен температурен комфорт

 

Ако понякога стъклените фасади на модерните сгради ни изглеждат неуютни, това е заблуда. С развитието на строителството и внедряването на все по-добри материали фасадите са не само по-красиви и дълготрайни, но и най-качествените от тях осигуряват премиум комфорт за обитателите. На тези високи изисквания отговаря новият модел архитектурно стъкло COOL-LITE® KN 148 II RHAPSODY, дело на Saint-Gobain Group. Компанията има 350-годишна история и възниква в двореца „Версай“ (Франция). Днес със своя усъвършенстван продукт за фасадно остъкляване тя следва най-съвременните тенденции в строителството. Архитектурното стъкло COOL-LITE® KN 148 II RHAPSODY е вдъхновено от еклектиката на автентичните пейзажи в Югоизточна Европа, от синтеза на стилове и влияния от различни култури и епохи.

 

 

COOL-LITE® KN 148 II RHAPSODY притежава всички качества, за да осигури отличен контрол на слънчевия фактор, а оттам и приятен микроклимат за обитателите. То осигурява защита от топлина през лятото, но също пропускане на достатъчно светлина, а така позволява да се намали „ефектът на заслепяване“ до най-ниското ниво. Отвън стъклото има неутрален вид с лек нюанс на слонова кост. Външното отражение е средно, с висока степен на автентичност на цветовете. Вътрешното отражение е слабо и осигурява по-голям визуален комфорт. Продуктът се отличава с най-добрия коефициент на топлопреминаване спрямо аналози на пазара и добавя стойност към температурния комфорт на интериора и през лятото, и през зимата, съгласно новите стандарти за сгради с почти нулево потребление на енергия (nZEB) в България. Енергийната ефективност на сградите е част от изискванията на системите LEED и BREEAM за престижна сертификация в зеленото строителство.

 

 

Стъклопакетите от COOL-LITE® KN 148 II RHAPSODY се сглобяват в IGU (единица изолирано стъкло). Покритието трябва да бъде закалено, за да бъдат изпълнени заложените технически и естетически параметри. То може да бъде ламинирано, като стъклото трябва да бъде термично третирано преди това. COOL-LITE® KN 148 II RHAPSODY се предлага с дебелина от 6, 8, 10 mm. Максималните размери на стъклото достигат 6000 x 3210 mm.

 

 

Архитектурното стъкло COOL-LITE® KN 148 II RHAPSODY е подходящо както за модерни жилищни постройки, така и за промишлени, търговски и офис сгради. Резултатът е визуално удовлетворяващ, с оптимална интеграция в архитектурния и природния пейзаж. Неслучайно френският класик Виктор Юго сравнява архитектурата с огромна книга, в която се съхраняват великите идеи и постижения на човешката мисъл. А с решения, които отговарят на съвременните естетически стандарти, но в същото време спомагат за ефективна експлоатация на сградата и ниски разходи за отопление и охлаждане, нашето време също пише история.

 

 

 

 

Специални издания