Красотата над стереотипите

Клиника за естетична грижа с елегантна и нестандартна визия

 

Проект Светослав Тодоров, ESELstudio

Снимки: Диан Станчев

Антоанета Баева

 

Човек е красив, когато се чувства добре в кожата си, без да следва стереотипите за съвършенство. В основата на добрия външен вид е балансът между индивидуалност и интелигентна грижа. Това е философията на тази клиника за естетична козметика, здраве и красота в Пловдив. И тази концепция предопределя визията на интериора – елегантна, нестандартна, създадена с професионализъм от висок клас.

Впечатляващо е богатството на символи и асоциации, скрито зад изчистеното решение. Основният мотив в дизайна е хексагонът, напомнящ формата на молекулата с идеята за значението на дълбоката природна грижа за тялото. Цветето, вписано в него, омекотява и символизира красотата. А прецизното високотехнологично изпълнение внушава ролята на технологиите в работата на клиниката.

Преобладава бялото – класически символ на чистотата. В проекта то е толкова нюансирано с текстури и оттенъци, че се създава впечатление за богатство и дори изобилие. Дизайнът е балансиран с естествен фурнир елша – светъл дървесен цвят, който добавя необходимата нотка топъл уют. Медните елементи с фин блясък са естетски и ненатрапчив намек за лукс. Тази ексклузивна визия се допълва от мрамора – вечен материал, исторически свързан с високата класа. Осветлението завършва проекта с изчистени акцентни тела, които стабилно центрират композицията, и фини подсветки, които очертават мекия растер на периферията. Стъкло и огледални повърхности играят с възприятията и създават усещане за ефирна лекота.

Най-голямото предизвикателство в изпълнението били извитите детайли и цветята в двете ламперии, изпълнени перфектно от мебелната фирма Pro Line, споделя авторът на интериора Светослав Тодоров.

По негово мнение най-интересното и нестандартното решение е функционалното разпределение и контакта на извитите ламперии с вратите, както и самите те.

„В този проект дързостта срещна опита”, казва Светослав Тодоров.

 

Специални издания