Тропическа атмосфера

Хотел Tropical на остров Saint Barth представя новия си ресторант Romi по проект на Оскар Люсиен Оно

 

Калина Константинова

 

Ресторант Romi е вдъхновен от индонезийската кухня с нейните богати вкусове и наситени цветове. В менюто на шеф Juna Rorimpandey намираме препратки както към ароматичните подправки на Суматра, така и към деликатните цветя на Бали. Пространството е по проект на създателя на Maison Numéro 20, Оскар Люсиен Оно.

По отношение на декорацията, природата е навсякъде. Богата растителност, тропически мотиви, пастелни тонове създават цветен оазис и внасят свежест и интимност в различните зони- бар, ресторант, тераса.

Естествени материали като слама, дърво и бамбук са асоциирани с луксозна позлата и комбинирани с други материали като керамика, създавайки диалог между различни култури и стилове. Светло розово, ментово зелено, корал и тюркоаз, тропически пейзажи и цветни тапицерии ни отвеждат на места като Маями, Френската Ривиера или Палм Спрингс. Стенните изображения, изпълнени от Raphaël Schmitt премахват успешно границата между вън и вътре. Столовете, канапетата и фотьойлите са по проект на Maison Numéro 20, тапицирани с плата Mauritius на Pierre Frey.

 

 

 

Основана от Оскар Люсиен Оно в Париж, Maison Numéro 20 е изгряваща компания в света на висшата декорация и се определя като олицетворение на новата вълна и новия стил в интериорния дизайн. Проектите на компанията представляват интелигента комбинация от изкуство и дизайн. В портфолиото й намираме реализации на частни резиденции по цял свят, както и хотели, ресторанти и бутици. Нейните отличаващи се, но винаги стилни и приглушени декори са създадени благодарение на съчетанието на богати текстури и контрастиращи материали, идеята за удобство и  обгръщащата светлина. Известен със своя еклектизъм Оскар Люсиен Оно играе с различни стилове, позволявайки на своя талант и  визия за изисканост и елегантност да се изразят. Всеки проект, проектиран от Maison Numéro 20, разказва красива история и внася определен емоционален заряд в пространството като част от дизайна.

През 2019 г. Оскар Люсиен Оно спечели наградата за оригиналност на форума Talents of Luxury and Creation.

 

Специални издания