Хармония и ритмичност

Свеж, лежерен и лек апартамент в полите на Витоша

 

Интериор: Моми студио

Фотограф: Евгени Иванов

Свеж, лежерен и лек е този модерен интериорен дизайн на апартамент в полите на Витоша. На 90 м2 са разположени просторна дневна, обединена с трапезария и кухня, две спални и бани към тях. Постигната е атмосфера със съвременно излъчване и внимание към детайла. Основен акцент, но в същото време с деликатно присъствие, е релефът върху мебелите и стените, който създава усещане за хармония и ритмичност. Жилището впечатлява с актуалните в момента метални елементи, терацо мозайка и геометрични форми.

Желанието на собствениците било да се използва цвят „мента“ и тази палитра внася много свежест във визията. Това цветово решение преминава като свързваща нишка от помещение в помещение и създава цялостния облик, настроение и емоция в жилището.

Множеството обеми за съхранение, от които се нуждае всяко едно домакинство, са перфектно вписани със своето деликатно присъствие и правят този дом изключително функционален.

Най-голямото предизвикателство в изпълнението на проекта било да се съобрази бюджетът с всички идеи и желания на собствениците и на дизайнерите. „Именно този процес е изключително труден за баланс, като неминуемо се стига до известни компромиси от двете страни. Реализацията на едно жилище е винаги огромно предизвикателство, което всеки път ти поднася различни задачи за решаване, особено ако не следваш готови модели“, казва Антония Саранеделчева от Моми студио.

 

 

Специални издания